7 970 euro voor goede doelen

Fier op onze leerlingen en dank aan alle sponsors

De leerlingen herinneren zich wellicht de solidariteitstocht die zij op 29 maart stapten of liepen. Dit schooljaar waren er twee projecten waarvoor geld ingezameld werd.

1. Het Koraalhuis te Mechelen
Het Koraalhuis is een sociaal project van de Mechelse parochies. Mensen kunnen er vrij binnen lopen met allerlei vragen. Deze vragen kunnen gaan van een brief die ze niet kunnen lezen of niet begrijpen, medicatie die te duur is, of als ze gewoon nood hebben aan een babbel of wat gezelschap. Samen met een team van vrijwilligers staat de verantwoordelijke in voor een warm onthaal met een kop koffie, een boterhammetje, maar vooral met een luisterend oor voor de gasten, jong en oud.

2. Scholen van Broeders van Scheppers in Burundi
Dit schooljaar zamelen we fondsen in voor de computerklas in de lagere (Ecofo) en middelbare school (Ecofo en Lycée). Er zullen bovendien nog verdere werken gebeuren aan de elektriciteit, o.a. de plaatsing van LED-verlichting. Maar ook de verdere uitbouw van het opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Mutwenzi vraagt nog onze aandacht. Via dit project worden tussen de 60 en 80 kinderen opgevangen en onderwezen. De leeftijd van de kinderen varieert van 3 tot 16 jaar.
Met de opbrengst van de solidariteitstocht van vorig jaar werd de kinéruimte helemaal vernieuwd met nieuwe matrassen en speelgoed. Er is echter nog een grote nood, zoals een veilig vervoermiddel om naar school te kunnen gaan en materialen zoals schoolbanken en rolstoelen.

 

Met het einde van het schooljaar in zicht, werd het tijd om de actie af te sluiten, het gesponsorde geld te tellen en te verdelen over de beide projecten. En fier zijn we! Op onze leerlingen. En dankbaar ook! Dank aan alle sponsors. Met jullie hulp konden we op elke cheque het indrukwekkende en mooie bedrag van 3.985 euro schrijven. Een totaal van 7.970 euro.

Heel veel dank voor alle gulle gevers. En voor de leerlingen een dikke proficiat voor het getoonde engagement!

Enkele sfeerbeelden van onze solidariteitstocht op 29 maart:

336