Alexander de Grote

Project Latijn, 3de jaar

Meneer Berrens heeft zijn leerlingen van klas 3d uitgedaagd om Alexander de Grote bekend te maken in de school en ver daarbuiten. Alexander de Grote was koning van Macedonië. Hij veroverde het Perzische Rijk tot aan de Indus, waardoor hij een van de grootste rijken uit de oudheid creëerde. Vanmiddag  voerden de leerlingen van klas 3d campagne door voor hun medeleerlingen een quiz te organiseren over de veroveraar. Het werd niet alleen een leuke invulling van de middagpauze. De leerlingen kregen ook nog eens de krant op bezoek.

Bron: HLN, 16/05/2024, Wannes Vansina
.

Leerlingen Scheppers voeren campagne voor Alexander de Grote: “Hij verdient wel wat meer bekendheid”

Alexander de Grote (356-323 v. Chr) beter bekend maken bij het grote publiek. Dat was de afgelopen drie weken de missie van derdejaars Latijn van het Scheppersinstituut.

De leerlingen kregen de opdracht van hun leerkracht Latijn. Hij wilde dat zijn klas ervoor zorgde dat iedereen zou weten wie de Griekse legeraanvoerder en vorst was. “We zetten een Instagram-pagina en TikTok-account op en maakten affiches die we zowel in de school als bij winkels ophingen. We zijn zo tot in Amsterdam geraakt”, vertelt Lily Van de Wijgaert, een van de leerlingen. Donderdagmiddag nodigden ze medeleerlingen tijdens de middagpauze uit voor een quiz over de veroveraar.

Of het een leuke opdracht was? “Ja, maar het was niet eenvoudig om dat op drie weken voor elkaar te krijgen”, lacht ze. Of de historische figuur wat meer bekendheid verdient? “Zijn levensmotto was om een grote cultuur en een groot rijk te hebben waardoor er minder ongelijkheden waren in de samenleving. Dat vind ik wel mooi aan hem.” De andere klas latijn kreeg overigens eenzelfde opdracht, maar dan rond de Carthaagse generaal Hannibal.
.
Tamirat Stevens – ook een leerling uit klas 3d – maakte een podcast over Alexander de Grote, waarmee de deelnemers aan de quiz zich beter konden voorbereiden.
.
.

623