Arthur van den Boer plukt in Niel twaalfde zege

“Ik ging wel overkop in de zandbak”

Arthur van den Boer uit klas 4fNwSt, deed gisteren zijn nationale driekleur alle eer aan in Niel. De Elewijtse crosser boekte er zijn twaalfde zege nadat hij in de slotronde zijn laatste belager Keano Geens overboord had gegooid.

Pech schakelde Arthur van den Boer uit in Baal, maar in de andere twaalf crossen stond de Belgische kampioen telkens op de hoogste podiumtrede. “In Niel vertrok ik vanop de eerste rij en ik nam meteen ook een puike start”, zegt hij. “In de eerste ronde ging ik helaas overkop in de zandbak. Ik maakte ook wat foutjes op de kleine kanten zodat Keano Geens kon terugkeren in de voorlaatste ronde. De Antwerpse kampioen profileert zich in eigen land tot mijn grootste rivaal. In de slotronde had ik nog wat overschot en ik versnelde nog eens. Ik kon het ook wel in de sprint afmaken, maar solo finishen vind ik telkens toch wel leuker. Zondag hoop ik de lijn door te trekken in Maldegem. Winnen in mijn Belgische tricolore geeft me telkens een speciaal gevoel.”

In december focust de jongere broer van junior Seppe van den Boer even op de examens, maar voorts dreigt de concurrentie het met kruimels te moeten stellen. “Ik volg natuurwetenschappen in het ASO aan het Scheppers Instituut in Mechelen. Ik behaal goede punten en vind een prima rapport ook belangrijk. In de examenperiode skip ik wellicht wel een weekend. Volgende week trek ik naar Boortmeerbeek. Een week later trek ik naar het Nederlandse Hulst. Dat wordt mijn tweede cross boven de Moerdijk. De Nederlandse kampioen Michiel Mouris is een taaie concurrent en zal me er het vuur aan de schenen leggen. Mijn hoofddoel situeert zich in januari in Lokeren waar ik op het BK mijn titel wil verlengen.”

Arthur van den Boer sloot vorig jaar af als zegekoning met 21 overwinningen. “Ik zit op schema en kan mijn record misschien wel aanscherpen. Ik ben alvast om na een kleine examenbreak het veldritseizoen vol te maken. Over de vorm mag ik alvast niet mopperen.”

Proficiat, Arthur!

Bron: nieuwsblad.be, 11/11/2022

190