Bereikbaarheid

Hoe bereik je het Scheppersinstituut?

 

autoMet de auto

Mechelen is gemakkelijk met de auto te bereiken. Wie via de E-19 komt, neemt best afrit 9, Mechelen-Noord. Als je van daaruit richting centrum volgt, kom je in de Sint-Katelijnestraat. Vanuit de omliggende gemeenten komen de toegangswegen allemaal uit op de Mechelse Ring. Van daaruit kan je het best de Sint-Katelijnestraat inslaan. Even later rechts de A.B.-straat inrijden en via het J. Denynplein kom je in de Melaan.

 

fietsMet de fiets

Heel wat leerlingen komen naar onze school met de fiets. Er zijn drie overdekte fietsstallingen. De leerlingen van het 1ste en 2de jaar komen langs de Arme Clarenstraat binnen. De leerlingen van het 3de jaar kunnen hun fiets stallen onder de kapel, ingang via de blauwe poort op de Melaan. De leerlingen van de hogere jaren hebben een fietsenkelder aan de Thaborstraat.

Zowel ‘s morgens, ‘s middags, als ‘s namiddags verzekeren toezichters aan de schoolpoort de veiligheid van onze jonge fietsers.

 

tevoetTe voet

Wie in de buurt woont, komt natuurlijk te voet naar school. De voetgangers komen samen met de gebruikers van het openbaar vervoer binnen langs de Melaan (blauwe poort) of langs de Thaborstraat.

 

openbaar_vervoerOpenbaar vervoer

Het station van Mechelen ligt op 1,2 km van onze school, dat is een kwartiertje stappen. Mechelen is een belangrijk knooppunt van verschillende treintrajecten. Wie met de bus komt, stapt af aan één van de haltes op wandelafstand van de school.

 

DOE DE TEST

Via deze applicatie kan je nagaan welke voor jou de beste opties zijn. Geef je adres in en duid een vervoermiddel aan.

9,712