Cursus LEREN LEREN

Voor 2de, 3de en 4de jaar

In nagenoeg elke studierichting zitten leerlingen die er – ondanks hun inspanningen – niet in slagen om de aangeboden leerstof onder de knie te krijgen.

Om bepaalde stukken leerstof te kunnen verwerken, heb je naast inzicht ook een efficiënte studiemethode nodig. En omdat dit laatste kan bijgeschaafd worden, bieden wij  de leerlingen die daar baat bij kunnen hebben, een gratis cursus “Leren Leren” aan.

In de cursus wordt gewerkt rond studievaardigheden, geheugentechnieken, schematiseren, studieplanning en examenplanning in het bijzonder.

De cursus omvat 4 lessen op woensdagnamiddag, van telkens 2 uur en gaat van start in de week na de herfstvakantie. De lessen hebben plaats op school en zijn in deze eerste cursus specifiek gericht naar de leerlingen van het tweede, derde en vierde jaar. Wij voorzien later dit schooljaar nog meer cursussen.

De cursus “Leren Leren” wordt gegeven door mevrouw Tinneke Frans, telkens op woensdag, van 12.30 uur tot 14.30 uur. De leerlingen verzamelen op de grote speelplaats, onder het afdak aan de leraarskamer.

De data zijn: 9/11, 16/11, 23/11 en 30/11.

Ouders die hun zoon of dochter wensen in te schrijven voor de cursus “Leren Leren”, nemen contact op met mevrouw De Groof (015 28 79 11) of meneer Riffi (015 49 45 03).

Let wel, deze cursus is bedoeld voor tweede-, derde- en vierdejaars en het aantal plaatsen is beperkt!

948