Eleni Jacobs in ‘Dance As One’

Met stijl en creativiteit naar de kwartfinale!

2SDC Crew trad vanavond aan in ‘Dance As One’, een populaire tv-show op vtm, waarin dansgroepen proberen om zo synchroon mogelijk te bewegen. De danscrew stond eerder al in de finale van ‘Belgium’s Got Talent’.

Maar liefst vijf van de dansers van de 2SDC Crew, zijn gelinkt aan Scheppers: oud-leerlingen Karlijne Provinciael (oprichtster van de vereniging), Anneleen Blok, Jill Van Rompaey, Amber Blok en leerling Eleni Jacobs die nu bij ons in het vijfde jaar zit.

 

Eerst neemt de jury de prestatie van 2SDC Crew, als groep onder de loep. Met Captain Mike, een van de eerste generatie hiphopdansers, liggen de verwachtingen voor de 2SDC Crew erg hoog. Met hun stijl, creativiteit en muzikaliteit lossen ze die helemaal in.

 

Nadien worden de crews uitgedaagd om een stapje verder te gaan. Hoe synchroon dansen ze op hetzelfde opgelegde nummer? Deze swingende versie van ‘Finesse’ katapulteert je naar New York in de jaren ’40.

 

En tenslotte gaat de jury na, wat er gebeurt als de dansers het tegen hun eigen evenbeeld moeten afleggen in de ultieme synchroondanstest. De kwaliteit van de hand-, arm- en voetbewegingen was zo hoog dat het hun een plek in de kwartfinale oplevert. Een dikke proficiat!

 

UPDATE 6 december 2018

Gisterenavond konden we zien hoe 2SDC publiek en jury verbaasde met hun leuke groove en zo zichzelf selecteerde voor de halve finale. Proficiat! In de synchroondanstest verloor een van de danseressen haar hoedje tijdens de vooropname. En ja, doen moet je er natuurlijk voor zorgen dat tijdens de tweede opvoering hetzelfde gebeurt op exact hetzelfde moment. Kijk zelf!

 

Andere artikels over leerlingen en oud-leerlingen in 2SDC:

1,083