Gezonde brunch

Gezondheidsweek 1ste jaar

Voor de leerlingen van het eerste jaar stond vandaag in het teken van (gezonde) voeding. We startten de dag met een ochtendgymnastiek. Een belangrijk onderdeel van de voedingsdriehoek is immers sporten.

Tijdens de gezonde brunch leerden we dat het belangrijk is om gevarieerd te eten. Elk deel van de voedingsdriehoek moet immers elke dag in een bepaalde verhouding vertegenwoordigd worden. En het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!

Na de pauze werkten we rond voedselverspilling. Een gemiddeld gezin gooit ongeveer 25 kg nog bruikbaar voedsel (ongeveer 300 euro) per jaar weg. Onze leerlingen dachten mee na over hoe we zelf het goede voorbeeld kunnen geven. Hopelijk nemen ze de verschillende voorstellen van in de klas mee naar huis.

Tenslotte kwam ook het thema gaming aan bod. De leerlingen leerden dat te veel en te lang spelletjes spelen op de computer vaak psychische en fysieke klachten tot gevolg heeft. En als het je niet meer lukt om te stoppen met spelen of om er minder tijd aan te besteden, dan ben je verslaafd en heb je hulp nodig. Het komt er dus op aan om op een verantwoordelijke manier om te gaan met gaming.

591