Groeten uit Stanzach

Skivakantie eerste graad

Onze leerlingen van het eerste en tweede jaar verblijven in het Oostenrijkse Stanzach, voor een weekje skiplezier.

Wij krijgen elke dag een verslagje binnen met wat foto’s erbij. Zo kunnen de thuisblijvers toch wat meegenieten van de belevenissen in Stanzach.

Groepsfoto (verplaats cursor over de afbeelding voor detailweergave)

 

vrijdag 8 maart

De laatste skidag…

Weer hetzelfde ochtendritueel: opfrissen, aankleden, ontbijten, lunchpakket maken, naar de bus wandelen en stipt om 9 uur met de bus vertrekken, richting Warth.

In Warth aangekomen, vernemen we dat de dag bewolkt zou zijn en dat er weer enkele centimeters sneeuw zou vallen. Maar dit kan de pret niet bederven. Tijdens de voormiddag vertrekken de verschillende groepen met hun monitoren. Om 12.30 uur verzamelen we aan de bus voor ons middagmaal. Na het middagmaal verzamelen we met iedereen beneden aan de lift en mocht iedereen groepjes vormen om samen te skiën. De laatste 2,5 uurtjes skiën waren voorbij gevlogen.

‘s Avonds sloten we de week af met een message party, waar heel wat berichtjes werden verzonden. De verrassing die de kookploeg voorzien had tijdens de middag, bleef een geheim tot tijdens de message party. Door het mindere weer aan de piste, hebben ze hun geheim bewaard tot tijdens de party. Plotseling kregen we hotdogs voorgeschoteld.

Op het einde van de party werd de kookploeg meer dan verdiend in de bloemetjes gezet.

Met gemengde gevoelens sluiten we deze topweek af. Spijt dat het al voorbij is, maar ook wel een beetje blij om terug naar huis te gaan.  😉

 

donderdag 7 maart

Gisteren voorspelden de medewerkers van de skiliften een koude, natte dag. Hun voorspelling kwam spijtig genoeg uit. We lieten de kinderen een half uurtje langer slapen, toch beslisten we om de rit te wagen richting Warth.

We begonnen vol goede moed aan het skiën, maar moesten rond 13.30 uur noodgedwongen de handdoek in de ring gooien en besloten om terug huiswaarts te gaan.

De natte kleren werden verspreid over het huis, elke beschikbare radiator werd gebruikt om de skibroeken, jassen en handschoenen te drogen. En een lekkere warme douche deed de kou snel vergeten.

Daarna werden we opgesloten in de escaperoom. Sudoku’s, woordraadsels, … werden in team opgelost om zo snel mogelijk de kamer te kunnen verlaten. Na het avondeten koos een meerderheid van de leerlingen de film Black Panter. Iedereen kwam, gewapend met slaapzak en hoofdkussen, in de feestzaal aan. De film werd geprojecteerd op een groot scherm en de begeleiding trakteerde ons op lekkere popcorn. Om 22 uur lag iedereen in zijn bed om morgen een laatste dag nog alles te geven…

De kookploeg beloofde ons dat we morgenmiddag verrast zouden worden. We zijn benieuwd!

 

woensdag 6 maart

Ondanks het vriesweer en de kou vertrokken we onder een stralend zonnetje naar de piste. Alle skigroepen gingen op daguitstap. ‘s Middags konden we onze boterhammen eten onder een stralend zonnetje in de sneeuw en eindelijk konden we die verre lift ook eens nemen. De dag kon niet meer stuk.

Toen we thuiskwamen, zagen enkele leerlingen door het keukenraam dat de kookploeg bezig was met het voorbakken van frieten. Dit nieuws ging rond als een lopend vuurtje…

De avondactiviteit kunnen we omschrijven in één woord: formidabelfantastischgeweldig. We vertrokken naar de lokale skipiste van Stanzach, waar de uitbater klaar stond met de sleeën om te gaan rodelen. Na het rodelen trakteerde monitor Janne ons allemaal op een snoepje voor haar 22ste verjaardag. Proficiat, Janne!

 

dinsdag 5 maart

Deze ochtend vertrokken we met de bus in Stanzach terwijl het nog sneeuwde. Het beloofde een koude dag te worden. Eenmaal aangekomen in Warth, kwam het zonnetje tevoorschijn en bleef het de hele voormiddag bij ons. Tijdens de namiddag zagen we tussen de wolken af en toe het zonnetje piepen. Maar dat kon de skipret niet bederven. Op de bus werden we door chauffeurs Daisy en Guy uitgedaagd om luidkeels mee te zingen, dit was al een goede voorbereiding voor onze carnavalsfuif van deze avond.

In Bergland werden we weer door de kookploeg verwelkomd met een lekkere maaltijd… Verse soep en daarna hamburgers met erwtjes, wortelen en aardappelen. En als dessert een lekkere chocopudding.

De stress steeg naarmate de avond vorderde. Iedereen stormde na het avondeten naar de kamer om zich om te kleden voor de mega-carnavalsfuif. Discobar Zanzibar is speciaal vanuit België overgekomen om er een topavond van te maken. Ook de kookploeg dook de potten in en toverde in korte tijdspanne een stapel verse pannenkoeken tevoorschijn. Moe maar voldaan kropen we ons bed in. We weten nu al dat morgen de oogjes van onze skiërs zeer klein zullen zijn.

 

maandag 4 maart

Zon, sneeuw, mist en wind: dat waren de ingrediënten van deze skidag. Als de leerkrachten aardrijkskunde mee zouden zijn, zou dit voor hen een hoogdag geweest zijn.

Gelukkig kon deze weersverandering de pret niet bederven. Toen we thuiskwamen, stond de kookploeg al klaar met soep om ons terug op te warmen.

Na het avondeten presenteerden quizmasters Lina en Jelle een fijne quiz met o.a. een fotoronde, proefronde, abc-ronde, … Maar eigenlijk waren we blij dat we terug op tijd ons bed in konden om te gaan slapen zodat we morgen fris en monter terug richting Warth kunnen vertrekken voor een volgende fijne skidag.

 

zondag 3 maart

We werden wakker onder een stralend zonnetje. Na een stevig ontbijt maakte iedereen zijn lunchpakket klaar en zaten we om 9 uur stipt op de bus richting Warth. Tegen 10 uur stond iedereen op de latten.

‘s Middags werden de brooddozen onder een warm zonnetje leeggegeten, de gezichten opnieuw ingesmeerd en stonden we te popelen om er terug in te vliegen.

Vanavond werd onze feestzaal omgetoverd tot een ware casino met echte croupiers en Stanzachdollars.

 

zaterdag 2 maart

Rond kwart na zes deze ochtend kwam onze bus aan in Stanzach. Blij, maar ook wel een beetje moe van de korte nacht, stapten we ons huis “Bergland” binnen, waar we door de kookploeg werden getrakteerd op een ontbijt.

Terwijl we aan het ontbijten waren, haalden de monitoren en begeleiders de koffers uit de bus. Na het ontbijt was het tijd om de ski’s en skischoenen te gaan passen. Wanneer we terugkwamen, was de kookploeg bijna klaar met ons middagmaal. We hebben dan eerst de valiezen uitgepakt en schoven daarna aan het buffet aan voor ons middagmaal.

Om 14 uur stonden we op de skipiste van Stanzach, ons op te warmen.

Na het skiën werden er verschillende opdrachten uitgevoerd om attributen te verzamelen. Attributen die we nodig hadden om tijdens de avondactiviteit onze kamer voor te stellen aan de andere deelnemers van de skireis.

Moe maar voldaan kropen we om 21.15 uur ons bed in… Klaar om morgenvroeg de bus te nemen naar Warth voor een volledige skidag!

 

 

2,914