Groeten uit Stanzach

Skivakantie eerste graad

Onze leerlingen van het eerste en tweede jaar verblijven in het Oostenrijkse Stanzach, voor een weekje skiplezier.

Wij krijgen elke dag een verslagje binnen met wat foto’s erbij. Zo kunnen de thuisblijvers toch wat meegenieten van de belevenissen in Stanzach.

 

vrijdag 16 februari

Ondanks de sneeuwbuien hebben we genoten van het skiën. Onze laatste skidag hebben we afgesloten met een lekkere hotdog als vieruurtje, klaargemaakt door de kookploeg.

Daarna werd er nog druk gerepeteerd voor de “Bonten Avond”. Na het avondeten stond iedereen in spanning te wachten op de optredens van medeleerlingen, monitoren en begeleiders. Danspasjes, toneelstukjes, gedichten, zangstukken, goocheltrucjes, … Alles passeerde de revue. Daarna werden de beentjes gestrekt op enkele nummers van discobar Zanzibar.

Met dubbele gevoelens kropen de leerlingen hun bed in. Spijt dat het voorbij is en ook wel een beetje blij om het thuisfront terug te zien…

 

donderdag 15 februari

Na een (alweer) heerlijk ontbijt vertrokken we naar Warth.

Ondanks het iets minder weer, genoten alle skiërs van deze voorlaatste skidag. Onze fotograaf is de lader van zijn fototoestel thuis vergeten, dus hebben de monitoren en andere begeleiders de taak overgenomen met hun gsm. Onze excuses aan de webmaster meneer Van Langenhove dat de kwaliteit van de foto’s niet altijd goed is. Trouwens een dikke dank-u-wel meneer Van Langenhove voor de hulp bij het plaatsen van het verslagje en de foto’s op de website.

‘s Avonds werden onze hersencellen gepijnigd tijdens de quiz met quizmaster meneer Debusschere. De leerlingen kregen een fotoronde, algemene kennisronde, app-ronde, uitbeeldronde en een rekenronde voorgeschoteld. Na een zware deliberatie van de jury mochten de skiërs van de groep met de meeste punten een prijsje kiezen. Een dikke dank-u-wel aan mevrouw Bruyninckx voor de sponsoring van de prijzen.

De leerlingen kropen ook vanavond op tijd in hun bed om morgen met volle teugen te kunnen genieten van de laatste skidag. De vakantie is spijtig genoeg heel snel voorbij gevlogen… Ook een mega dank-u-wel aan de kookploeg (Roos, Merie, Rita, Katleen en Marc) om elke dag lekkere maaltijden voor ons te koken… Trouwens, de kookploeg heeft voor ons een verrassing klaar als we morgen terug thuiskomen van het skiën. We zijn echt benieuwd wat het zal zijn.

woensdag 14 februari

Deze ochtend werden we gewekt door MNM-presentator Sander Gillis, die tijdens zijn ochtendshow polste naar onze activiteiten in Stanzach. De wekdienst voor de leerlingen was om 7.30 uur paraat en daarna schoof iedereen aan, aan het uitgebreid ontbijtbuffet.

Tegen 9 uur stonden we al aan de bussen om weer in Warth te gaan genieten van een zonnige dag. Onze chauffeurs waren nog in carnavalstemming en hadden allebei hun pruik nog op. Alle skigroepen vertrokken op dagtocht en kwamen pas terug aan de bussen tegen 16 uur. Behalve de groep van monitor Bjorn. Zij hadden een skilift gemist en hebben dus langer kunnen skiën 🙂

De busrit terug naar Stanzach verliep veel rustiger dan de voorbije dagen. De vermoeidheid zal hiermee zeker iets te maken hebben.

Na de lekkere fishsticks met spinaziestoemp stonden alle leerlingen te popelen om te beginnen aan het valentijnsspel. Per kamer streden de leerlingen om opdrachten tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk was iedereen wel een beetje gewonnen… En tenslotte eindigde het valentijnsspel met een massaslow, waar (bijna) alle leerlingen aan deelnamen.

 

dinsdag 13 februari

De wekdienst kwam ons wekken met het schitterend nieuws dat er geen wolkje te bespeuren was. En inderdaad, we hebben een hele dag geskied onder een blauwe hemel en met een stralende zon.

Na het avondeten hadden we een uurtje tijd om te douchen en ons voor te bereiden voor de avond van de week: de carnavalsfuif. Hiervoor is discobar Zanzibar speciaal vanuit Mechelen overgekomen… 😉 De meest foute muziek werd er gedraaid tot in de vroege uurtjes (21.45 uur). Tijdens de carnavalsfuif werden we door de kookploeg getrakteerd op lekkere verse pannenkoeken.

 

maandag 12 februari

De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Dit was duidelijk zichtbaar aan de kleine oogjes deze ochtend aan het ontbijt.

Maar toch zijn we vol goede moed met de bus vertrokken naar Warth. Aan verse sneeuw hadden we geen tekort… Het heeft bijna de hele dag gesneeuwd.
Tijdens de middagpauze aan de bus, hebben we ons warm gehouden door volop mee te dansen met de pinguïndans, gevolgd door een polonaise.

‘s Avonds zijn de eerstejaars gaan rodelen en kozen de tweedejaars (bijna unaniem) voor de film Baywatch. Lekker warm in de slaapzak en met een zakje popcorn genoten ze zichtbaar van de film.

 

zondag 11 februari

Het was heel druk deze ochtend: ontbijten, lunchpakket maken, omkleden, helm, skibril en handschoenen bijeenzoeken, …

Om 9 uur zaten we op de bus richting Warth. Iedereen genoot van de verse sneeuw op de piste. ‘s Middags genoten de leerlingen van hun zelfgemaakt lunchpakket. We hebben de lunchpauze ingekort door de sneeuw.

Na het avondeten vertrokken onze tweedejaars naar de skipiste van Stanzach om te rodelen. De eerstejaars kozen ervoor om naar Safety First te kijken met een zakje popcorn.

zaterdag 10 februari

Na een rustig nachtje op de bus, kwamen we deze ochtend fris en monter aan in Stanzach. 😉

Tijdens de voormiddag zijn we na het ontbijt de skischoenen en latten gaan passen waardoor we een hele namiddag vrij hadden om een schitterende wandeling te maken. Met de volledige groep hebben we Der Baichlstein von Stanzach beklommen. De beklimming was zwaar, maar het uitzicht was de moeite waard.

Na de lekkere spaghetti hebben we het rustig gehouden met een traditionele bingo en een kennismakingsbingo. De leerlingen zijn op tijd hun bed ingekropen om morgen uitgerust te beginnen aan de eerste skidag.

 

 

 

3,636