Oud-leerlinge Hanan Challouki op prestigieuze Forbes-lijst

Europese prijs voor jonge, veelbelovende starters

Nadat Hanan Challouki bij ons in 2010 afstudeerde in de richting Humane Wetenschappen, behaalde ze een master in strategische communicatie. Samen met Taha Riani Achhab richtte ze het communicatiebureau Allyens op. Nu focussen ze vooral op inclusieve communicatie en willen ze diversiteit stimuleren. Ze werken onder meer samen met Ketnet en Colruyt.

Twee jaar geleden richtten ze de website Mvslim.com op. Die bevat nieuwsberichten door moslims, voor iedereen. Uit de hele wereld is er belangstelling voor verhalen over de leefwereld van hedendaagse moslims. De teller staat nu op miljoenen unieke bezoekers, van wie een groot aantal uit de Verenigde Staten.

Ze startten destijds vanuit een appartementje in Antwerpen. Vandaag bereiken ze miljoenen moslims en krijgen ze van Forbes een prestigieuze prijs als jonge, veelbelovende Europese starters. Het is slechts de tweede keer dat het Amerikaanse weekblad Forbes de prestigieuze wedstrijd voor jonge starters in Europa organiseert, maar in de VS is de Forbes-lijst ‘30 under 30’ een begrip. Zelfs Tesla-topman Elon Musk won ooit de award, net als de oprichter van Snapchat.

Het is dan ook een hele krachttoer dat Hanan en Taha zijn genomineerd.

Bron: De Standaard, 23 en 24 januari 2018

412