Hannibal

IJsjes voor olifanten

Meneer Berrens heeft zijn leerlingen van klas 3e uitgedaagd om Hannibal bekend te maken in de school en ver daarbuiten. Hannibal was een Carthaags generaal en politicus en is bekend geworden als briljant generaal en grote tegenstander van de Romeinen in de Tweede Punische Oorlog. In 216 v. Chr. viel hij met de hulp van 37 krijgsolifanten uit onverwachte hoek Italië binnen. Zijn geniale tactiek leverde hem de bewondering op van vele latere legeraanvoerders, waaronder Napoleon.

Op 14 mei verkochten de leerlingen van 3e tijdens de middagpauze koekjes, om Hannibal terug bekend te maken en een goed doel voor olifanten te steunen (https://olifanten.org/ ). En donderdag 23 en vrijdag 24 mei verkochten de leerlingen ijsjes, voor hetzelfde goede doel. Tenslotte werd er ook een ticket voor Plopsaqua geloot. Alle deelnemers moesten eerst een vraag juist beantwoorden en dan kwam hun naam in een pot. De winnaar is Lutte Seps uit 2c. Proficiat!
Intussen hebben de leerlingen van 3e met hun project Latijn ook de krant gehaald. Wij nemen het artikel hieronder over.

Bron
: HLN, 17/05/2024

Leerlingen van Scheppersinstituut in Mechelen brengen historische figuur Hannibal tot leven met Instagram en koekjesverkoop

De leerlingen van de derde Latijn-Stem klas van het Scheppersinstituut in Mechelen hebben een bijzondere manier gevonden om de historische figuur Hannibal Barkas opnieuw onder de aandacht te brengen. De beroemde Carthaagse generaal, bekend om zijn legendarische tocht over de Pyreneeën en de Alpen met olifanten, krijgt een moderne heropleving via een speciaal Instagramaccount en een koekjesverkoop.

Onder de naam @hannibal.fanclub posten de leerlingen regelmatig informatieve en creatieve updates over het leven en de prestaties van Hannibal Barkas. Het doel is om meer mensen bekend te maken met deze fascinerende historische figuur en zijn epische tocht over de Pyreneeën en de Alpen om Rome te veroveren.

Naast hun online aanwezigheid, hebben de leerlingen op dinsdag 14 mei een koekjesverkoop georganiseerd. In zelfgemaakte zakjes boden zij hun baksels aan medeleerlingen, docenten en bezoekers aan. De opbrengst van deze actie wordt gedoneerd aan Vrienden van de Olifant, een goed doel dat zich inzet voor het behoud en de bescherming van olifanten, een knipoog naar Hannibal’s trouwe metgezellen tijdens zijn tocht.
.
Enkele sfeerbeelden van de koekjesverkoop:
.
Enkele sfeerbeelden van de ijsjesverkoop:
.

441