Informatie en inschrijvingen

 

   ONDERWIJSBEURS   

zaterdag 19 februari 2022

van 9.30 uur tot 17 uur

Op zaterdag 19 februari 2022 organiseert de stad Mechelen weer een onderwijsbeurs waarop alle middelbare scholen van de regio Mechelen vertegenwoordigd zijn. Bezoek onze infostand op de onderwijsbeurs in Technopolis, Technologielaan 1 in 2800 Mechelen.

Meer info op https://www.mechelen.be/onderwijsbeurs-secundair-onderwijs

UPDATE 14/01/2022: Het evenement kan wegens de coronapandemie en de daaraan verbonden veiligheidsmaatregelen helaas niet doorgaan.

 

   INFODAG   

zaterdag 12 maart 2022

enkel op afspraak

Op zaterdag 12 maart 2022 ontvangen wij alle geïnteresseerde kinderen en hun ouders, voor een rondleiding op onze school. Wij richten ons hierbij in de eerste plaats tot de kinderen van het zesde leerjaar, want zij zetten dit jaar de stap naar het secundair onderwijs en moeten dus de kans krijgen om onze school te bezoeken. Op onze infodag maak je kennis met onze studierichtingen en onze projecten, neem je een kijkje in onze lokalen en maak je een praatje met onze leerlingen en leerkrachten. Elke rondleiding duurt ongeveer een uur.

UPDATE 30/01/2022: We hebben alle leerlingen van het zesde leerjaar die op onze wachtlijst stonden, een tijdslot kunnen geven voor een rondleiding op onze infodag. Het is momenteel niet mogelijk om nog plaatsen voor een rondleiding te reserveren.

Vaak gestelde vraag van ouders: Waarom worden er geen bijkomende rondleidingen of extra infodagen georganiseerd voor kinderen van het vijfde leerjaar?

Leerlingen van het vijfde leerjaar starten pas over anderhalf jaar in het secundair onderwijs en hoeven dus nu nog niet met hun schoolkeuze bezig te zijn. De situatie is helemaal anders dan enkele jaren geleden. Vroeger werd er ingeschreven op de infodag. De infodag was toen ook de inschrijvingsdag. Kinderen kwamen in het vijfde leerjaar naar de infodag om de school te leren kennen en in het zesde leerjaar kwamen ze nog eens terug, enkel om in te schrijven. Sinds ouders hun kinderen niet meer rechtstreeks kunnen inschrijven in de school, maar moeten aanmelden op een digitaal platform en dit kunnen doen tot zes weken na de infodag, is het niet meer noodzakelijk dat de kinderen in het vijfde leerjaar al naar de infodagen komen.

 

 

   OPENLESDAG   

woensdag 16 maart 2022

van 13 uur tot 18 uur

Tijdens de openlesdag op woensdag 16 maart 2022 kunnen leerlingen van het 6de leerjaar les volgen, samen met andere leerlingen. Ze ontmoeten enkele leerkrachten en maken kennis met onze studierichtingen. De lessen hebben plaats tussen 13 uur en 18 uur. Elke leerling die inschrijft, ontvangt een persoonlijk programma, rekening houdend met zijn interesses.

UPDATE 16/03/2022:  We verwachten bijna 200 leerlingen op onze openlesnamiddag. De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten.

 

   DIGITAAL AANMELDEN   

VAN maandag 28 maart 2022 om 14 uur

TOT maandag 25 april 2022 om 14 uur

Ouders dienen hun kind digitaal aan te melden tussen maandag 28 maart 2022 om 14 uur en maandag 25 april 2022 om 14 uur, via aanmelden.school. Dit geldt ook voor kinderen waarvan er al een broer of zus op onze school zit en voor kinderen van personeelsleden! Er kan ook aangemeld worden voor andere scholen in de regio. De volgorde van aanmelden is niet belangrijk, ouders hebben dus de hele periode de tijd zonder dat de kansen wijzigen.
Op dinsdag 3 mei 2022 gebeurt de geautomatiseerde toewijzing van een school op basis van het voorrangsrecht (kinderen die al een broer of zus op school hebben of kinderen van personeelsleden), de schoolvoorkeur en toeval. Op donderdag 5 mei ontvangen de ouders het resultaat van de aanmelding via e-mail.

Hoe meld je aan? In onderstaande video leggen we het graag uit.

 

 

 

   INSCHRIJVEN VOOR EERSTE JAAR   

zaterdag 7 mei 2022

op afspraak

Van donderdag 5 mei tot en met donderdag 2 juni 2022 worden de kinderen die aangemeld werden via het digitaal aanmeldingsformulier, ingeschreven in de toegewezen school. Voor ouders waarvan het kind aan onze school werd toegewezen, organiseren wij een inschrijvingsdag op zaterdag 7 mei 2022. De inschrijvingen zullen gebeuren op afspraak. De ouders worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd via e-mail.

UPDATE 05/05/2022: Wij hebben geen vrije plaatsen voor het eerste jaar. Een overzicht van de vrije plaatsen in andere scholen kan je vinden op deze pagina:

OVERZICHT VRIJE PLAATSEN AANMELDEN.SCHOOL

 

   INSCHRIJVEN VOOR ANDERE JAREN   

vanaf maandag 16 mei 2022

UPDATE 06/07/2022: Onze school is gesloten tot en met zondag 21 augustus. Intussen zijn al heel wat richtingen in verschillende jaren volzet. Indien u wenst te weten of er nog plaats is in de studierichting van uw keuze, dan kan u dat laten weten via het onderstaand formulier. Wij nemen dan na maandag 22 augustus contact met u.

 

 

6,898