Informatie en inschrijvingen

 

   INFODAGEN   

zaterdag 19 november 2022
en zaterdag 4 maart 2023

voor kinderen van het zesde leerjaar en hun ouders

enkel op afspraak
tussen 9 uur en 17 uur

 

 

Op zaterdag 19 november 2022 en zaterdag 4 maart 2023  ontvangen wij alle geïnteresseerde kinderen van het zesde leerjaar en hun ouders, voor een rondleiding op onze school. Op onze infodag maak je kennis met onze studierichtingen en onze projecten, neem je een kijkje in onze lokalen en maak je een praatje met onze leerlingen en leerkrachten. Een rondleiding duurt ongeveer een uur.

De infodag in november is identiek aan deze in maart. Daarom is het niet de bedoeling dat eenzelfde gezin zich inschrijft voor beide infodagen. Op die manier hopen wij om alle geïnteresseerden de kans te geven om onze school te bezoeken.

 

Vaak gestelde vraag van ouders: Waarom worden er geen bijkomende rondleidingen of extra infodagen georganiseerd voor kinderen van het vijfde leerjaar?

Leerlingen van het vijfde leerjaar starten pas over een kleine twee jaar in het secundair onderwijs en hoeven dus nu nog niet met hun schoolkeuze bezig te zijn. De situatie is helemaal anders dan enkele jaren geleden. Vroeger werd er ingeschreven op de infodag. De infodag was toen ook de inschrijvingsdag. Kinderen kwamen in het vijfde leerjaar naar de infodag om de school te leren kennen en in het zesde leerjaar kwamen ze nog eens terug, enkel om in te schrijven. Sinds ouders hun kinderen niet meer rechtstreeks kunnen inschrijven in de school, maar moeten aanmelden op een digitaal platform en dit kunnen doen tot vijf maanden na onze eerste infodag en zeven weken na onze tweede infodag, is het niet meer noodzakelijk dat de kinderen in het vijfde leerjaar al naar de infodagen komen.

 

 

   ONDERWIJSBEURS   

woensdag 15 februari 2023

Technopolis Mechelen

van 13 uur tot 20 uur

Op woensdag 15 februari 2023 zijn leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders welkom op de regionale Onderwijsbeurs in Technopolis. Tijdens deze beurs maak je kennis met ongeveer dertig secundaire scholen uit de Mechelse regio.

De toegang is gratis, maar je moet wel online reserveren. Meer info op: https://www.mechelen.be/onderwijsbeurs-secundair-onderwijs.

 

 

   OPENLESDAG   

woensdag 15 maart 2023

van 13 uur tot 18 uur

Tijdens de openlesdag op woensdag 15 maart 2023 kunnen leerlingen van het zesde leerjaar les volgen, samen met andere leerlingen. Ze ontmoeten enkele leerkrachten en maken kennis met onze studierichtingen.

Eén les duurt maximaal een uur, verzameling en verplaatsing naar het lokaal en terug inbegrepen. Elke deelnemer volgt één tot drie proeflesjes, afhankelijk van zijn keuze. Wie kiest voor Latijn – STEM, wordt steeds ingeroosterd voor zowel een proeflesje Latijn als een proeflesje STEM. De gekozen proeflesjes worden voor elke deelnemer aansluitend ingeroosterd. 

Ouders kunnen ervoor kiezen om hun kind na afloop te komen ophalen of om te wachten in ons cafetaria, met gratis WIFI.

De lessen hebben plaats tussen 13 uur en 18 uur. Elke leerling die inschrijft, ontvangt een week voor de openlesdag een persoonlijk programma op basis van de opgegeven interesse(s), met vermelding van start- en einduur .

UPDATE 09/02/2023: We hebben jammer genoeg geen vrije plaatsen meer op onze openlesdag van woensdag 15 maart. Inschrijven voor de proeflesjes is niet meer mogelijk.

 

 

   DIGITAAL AANMELDEN   

VAN maandag 27 maart 2023 om 14 uur

TOT vrijdag 21 april 2023 om 14 uur

Ouders dienen hun kind digitaal aan te melden tussen maandag 27 maart 2023 om 14 uur en vrijdag 21 april 2023 om 14 uur, via aanmelden.school. Dit geldt ook voor kinderen waarvan er al een broer of zus op onze school zit en voor kinderen van personeelsleden! Er kan ook aangemeld worden voor andere scholen in de regio. De volgorde van aanmelden is niet belangrijk, ouders hebben dus de hele periode de tijd zonder dat de kansen wijzigen.
Op 8 mei mei 2023 gebeurt de geautomatiseerde toewijzing van een school op basis van het voorrangsrecht (kinderen die al een broer of zus op school hebben of kinderen van personeelsleden), de schoolvoorkeur en toeval. Op donderdag 11 mei 2023 ontvangen de ouders het resultaat van de aanmelding via e-mail. 

 

 

 

   INSCHRIJVEN VOOR EERSTE JAAR   

woensdag 24 mei 2023
van 13 uur tot 21 uur op afspraak

zaterdag 27 mei 2023
van 9 tot 13 uur op afspraak

Van dinsdag 16 mei tot en met maandag 12 juni 2023 worden de kinderen die aangemeld werden via het digitaal aanmeldingsformulier, ingeschreven in de toegewezen school. Voor ouders waarvan het kind aan onze school werd toegewezen, organiseren wij twee inschrijvingsdagen: op woensdagnamiddag en -avond 24 mei en op zaterdagvoormiddag 27 mei 2023. De inschrijvingen zullen gebeuren op afspraak. De ouders worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd via e-mail.

Kinderen die niet aangemeld werden via het digitaal aanmeldingsformulier, kunnen vanaf dinsdag 13 juni inschrijven in een school die nog vrije plaatsen heeft. Deze inschrijvingen noemen we de “vrije inschrijvingen”.

 

 

   INSCHRIJVEN VOOR ANDERE JAREN   

vanaf dinsdag 4 juli 2023

Je kan vanaf maandag 22 mei 2023 op onze website informatie hierover aanvragen en je gegevens al invullen. Begin juli word je door de school gecontacteerd.

 

 

 

5,299