Inzamelactie op maandag 14 juni

Elke tweede maandag tussen 16 uur en 18 uur

Sinds het begin van de pandemie hebben wij wekelijks voedsel en andere producten ingezameld. Sinds 8 februari doen we dit maandelijks. Afspraak aan de blauwe poort, Melaan 16, elke tweede maandag van de maand, tussen 16 en 18 uur. Omdat we goed voor mekaar moeten zorgen. 💛💙💛💙

Oproep in verband met de inzamelacties

‘Honor Deo, Labor mihi, Utilitas proximo’ was de levensspreuk van Victor Scheppers, de stichter van onze school. ‘Aan God de eer, aan mij het werk, voor mijn naaste het nut.’ Nog steeds inspireert deze spreuk ons in de opvoeding van onze kinderen, als school willen we onze jongeren méér meegeven dan enkel kennis. En net als onze stichter, hebben we bijzonder oog voor wie het thuis moeilijker heeft.

Tijdens de eerste en tweede coronagolf organiseerde onze school een wekelijkse inzamelactie. Dit was een enorm succes. Wekelijks reden onze medewerkers met een overvol busje naar de depots van vzw Foodsavers, de Sint-Vincentiusverenigingen, de organisatie ‘Samen voor Sam’ en het Steunpunt Asiel & Migratie.

De noodkreten van verschillende organisaties heeft ons ertoe aangezet om onze actie verder te zetten. Sarah ’T Joncke, leerkracht in het Scheppersinstituut, coördineert de actie op school. “We roepen onze leerlingen en hun ouders op om vanaf volgende week opnieuw spullen die ze kunnen missen, op school binnen te brengen. Voor de volgende weken vragen we in het bijzonder hygiëneproducten (zeep, douchegel, shampoo, tandpasta, tandenborstels, maandverband, toiletpapier, handgel, mondkapjes, zakdoekjes, luiers, schoonmaakgerief en schoonmaakmiddelen) en niet bederfbare voedingswaren (pasta, rijst en conserven).

Voor de verdeling van de ingezamelde producten, werken we samen met de Sint-Vincentiusverenigingen, het Koraalhuis en het Steunpunt Asiel & Migratie.

“Ook Mechelaars die geen band hebben met de school kunnen onze actie uiteraard ondersteunen. We hopen zo veel mogelijk mensen te bereiken”, besluit Sarah ’T Joncke. We communiceren elke maand via onze website en de sociale media welke producten op dat moment echt nodig zijn.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

385