Inzamelacties

Elke tweede maandag tussen 16 uur en 18 uur

Eerstvolgende inzameling op maandag 8 november

Sinds het begin van de pandemie hebben wij wekelijks voedsel en andere producten ingezameld. Sinds 8 februari doen we dit maandelijks. Afspraak aan de blauwe poort, Melaan 16, elke tweede maandag van de maand, tussen 16 en 18 uur.

Het Laatste Nieuws, maandag 13 september 2021

De school organiseerde een eerste inzameling tijdens de eerste coronalockdown. Intussen zijn we twee schooljaren verder, maar de school in de Melaan 16 blijft voedsel en andere hulpgoederen inzamelen voor Mechelaars die het niet breed hebben.

“We merken dat de armoedeorganisaties nood hebben aan ondersteuning. Door corona hebben ze nog altijd meer klanten”, zegt adjunct-directeur Hamid Riffi. En dus blijft de school hygiëneproducten en voedingswaren inzamelen.

“We bekijken nog of we ook kleding kunnen inzamelen, want ook daar is nood aan”, zegt hij. De spullen kunnen elke tweede maandag van de maand tussen 16 en 18 uur worden afgezet.

Niet alleen les

Volgens Riffi varieert de opbrengst. “Er zijn leerlingen die met een zakje met een liter melk en kilo rijst komen , maar ook ouders die voor de school stoppen met een koffer vol. Ook Mechelaars uit de buurt leveren vaak een bijdrage.”

De opbrengst wordt telkens verdeeld onder Sint-Vincentiusverenigingen Noord en Zuid, het Koraalhuis en Steunpunt Asiel & Migratie, die de producten verder verdelen onder hun behoeftige doelgroep.

“Met de inzameling helpen we niet alleen mensen, maar geven we onze leerlingen ook iets mee. Ze zijn hier niet alleen voor lesinhouden, we voeden hen ook voor een stuk mee op. Een aantal heeft trouwens net aangeboden om vrijwillig te komen meehelpen. Het past helemaal in de visie van onze school en van onze stichter Victor Scheppers.”

650