Rijsel – Kortrijk

Tweedaagse 4de jaar

Onze vierdejaars trokken vorige week donderdag en vrijdag op tweedaagse. Heel wat vrijwilligers van Victory zorgden mee voor een leuk en goed gevuld programma in het thema van ‘La Casa de Papel’.

Op donderdag brachten de leerlingen een bezoek aan de Franse stad Rijsel. Daar namen enkele Franstalige locals hen op sleeptouw. Zo leerden ze de stad kennen, maar werden ze ook uitgedaagd om een aardig mondje Frans te spreken. ’s Avonds moest er gezocht worden naar een moordenaar op het terrein van de Warande, onze verblijfplaats in Kortrijk. Onze leerlingen bleken uitstekende speurders te zijn. De eerste dag werd afgesloten met een gezellig kampvuur.

De tweede dag begon met een stevig ontbijt en een ware ‘La Casa de Papel’ klascompetitie. Grote inspanningen werden beloond met grote bedragen tijdens een resem van sportieve activiteiten. Bij wijze van finale namen alle klassen het daarna tegen elkaar op in een gigantische estafette met als doel een geslaagde bankoverval en een zak chocolade centen. Als het aan de inzet van onze leerlingen lag, had elke klas die zak centen meer dan verdiend!

En dan was er nog de hele tweedaagse lang een zenuwslopende Gotcha, waarbij iedereen – leerkrachten en kookploeg inclusief – zoveel mogelijk slachtoffers moest proberen te maken. En de winnaar is… Younes Khachabi (4a). Proficiat!

759