Kortrijk – Rijsel

Tweedaagse 4de jaar

De 90’s zijn weer helemaal terug! Geen wonder dus dat onze vierdejaars even helemaal ‘back to the 90’s gingen tijdens hun tweedaagse. Vele vrijwilligers van Victory zorgden voor een leuk en goed gevuld programma.

Op donderdag trokken de leerlingen naar Kortrijk. Aan het station werden ze gedropt om in groepjes de weg naar de verblijfplaats, de Warande, te vinden. Onderweg verkenden ze niet alleen de stad. Ze voerden ook echte flippo-battles, leefden zich in in een paspop en ontdekten de fotograaf in zichzelf. ’s Namiddags waren er allerhande keuzeactiviteiten: batiq-ball, wellness, musical… Na een gezellig klasmoment en een heerlijke barbecue moest er ’s avonds gezocht worden naar een moordenaar op het terrein van de Warande. Onze leerlingen bleken uitstekende speurders te zijn. De eerste dag werd afgesloten met een kampvuur.

Op dag twee volgde er een bezoek aan de Franse stad Rijsel. Daar namen enkele Franstaligen onze vierdejaars op sleeptouw. Zo leerden ze de stad kennen, maar werden ze ook uitgedaagd om een aardig mondje Frans te spreken. Missie geslaagd!

 

1,402