Leerkrachten fietsen 1000 km van Kom op tegen Kanker

Gisteren in de krant

De leerkrachten van het Scheppersinstituut maken zich op voor deelname aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Het is de eerste school in Mechelen die de uitdaging aangaat. Zestien mensen hebben zich al ingeschreven.

De school aan de Melaan zet zich elk jaar in voor een goed doel, vaak in de vorm van een vastenvoettocht. Leerkrachten Peter Van Aken en Pieter Rumbaut wilden er dit jaar een schepje bovenop doen en hun collega’s meer betrekken bij de actie. Aangezien ze zelf fervente fietsers zijn en Mechelen al jaren gaststad is, kwamen ze al snel uit bij de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

“De collega’s reageerden meteen enthousiast. Intussen hebben we zestien deelnemers, wat betekent dat we zelf als reserve fungeren”, vertellen ze. Om de collega’s te trainen, organiseren we om de drie weken rondritten. “We doen nog twee keer 100 kilometer.”

Om het inschrijvingsgeld van 5000 euro per team te verzamelen, vond al een paaseierenverkoop plaats samen met leerlingenraad Victory. En ook de vastenvoettocht heeft hetzelfde doel.

Kaas en streekbieren

Om het resterende gat dicht te rijden, vindt op 5 mei een kaas- en streekbierenavond plaats. Peter en Pieter zijn grote bierliefhebbers en geven het vak bierbrouwen op school. “Maar de leerlingen mogen niet proeven op school. Dat ligt natuurlijk wat moeilijk”, lachen ze. Bierbrouwer en -gids Geert Poels en kaasmeester Harry Schockaert geven een woordje uitleg. Deelname kost 25 euro per persoon. Inschrijven kan tot 27 april via www.scheppers-mechelen.be.

De 1000 km van Kom op tegen Kanker wordt gereden van 25 tot en met 28 mei.

Bron: Het Laatste Nieuws, 20 april 2017 (WVK)

1,404