Leerkrachten trappen tegen kanker

De 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker

De 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker is weer achter de rug en wat een avontuur was het! Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei hebben duizenden zielsgenoten zich samen ingezet om te trappen tegen kanker. En dat vier dagen lang! Natuurlijk kon het Scheppers-team niet ontbreken in deze bijzondere strijd. Met een team van acht enthousiaste leerkrachten hebben we ons volledig ingezet voor het goede doel.

Hoe ging het in zijn werk? De totale afstand van 1000 km werd opgedeeld in acht etappes van 125 km, telkens vanuit Mechelen naar een andere stad en weer terug. Dat betekende dus twee etappes per dag. En in peloton reden we de etappes, samen met vele andere teams. Het was een prachtig gezicht, al die fietsers die samen een vuist maakten tegen kanker.

Ons team heeft elke dag vol overgave een etappe afgelegd. Op donderdag 18 mei trapte mevrouw Lieve Derveaux zich vanuit Mechelen naar Heusden-Zolder. En op diezelfde dag fietste meneer Tom Verhellen vanuit Heusden-Zolder weer terug naar Mechelen. Op vrijdag 19 mei was het de beurt aan meneer Sil Tambuyser om vanuit Mechelen naar Stabroek te rijden, en mevrouw Yentl Van Quathem fietste vervolgens van Stabroek terug naar Mechelen.

Op zaterdag 20 mei ging meneer Peter Van Aken er vol energie vandoor, vanuit Mechelen richting Waregem. En hij nam zelfs de uitdaging aan om op eigen houtje weer terug te keren. Wat een doorzetter! Op diezelfde dag reed meneer Pieter Rumbaut in omgekeerde richting, van Waregem naar Mechelen. En op de laatste dag, zondag 21 mei, vertrok mevrouw Stefanie Van Assche vanuit Mechelen naar De Pinte. Helaas kreeg meneer Jurgen Vercauteren onderweg te maken met materiaalpech, maar zijn doorzettingsvermogen om er volgend jaar opnieuw bij te zijn was bewonderenswaardig.

Naast dit lerarenteam deed ook onze directeur meneer Hamid Riffi zelfs twee ritten van elk 125 km en ook meneer Mohamed Omachine deed een rit van 125 km.

Maar het ging natuurlijk niet alleen om het fietsen. De opbrengst van de 1000 km gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek. En ook Scheppers heeft haar steentje bijgedragen! Met verschillende activiteiten zoals de kaas- en bieravond, de fuif, de spaghetti-avond en de popcornverkoop hebben we de afgelopen twee jaar maar liefst 5500 euro ingezameld. Een fantastische prestatie waarmee we ons konden inschrijven voor dit geweldige evenement.

Dit jaar is er in totaal bijna 6 miljoen euro opgehaald. Een bedrag om trots op te zijn! Maar we zijn nog niet klaar, volgend jaar staan we weer aan de start. We gaan opnieuw de uitdaging aan en trappen met volle energie tegen kanker. Samen maken we het verschil!

Hieronder vind je enkele foto’s die een glimlach op je gezicht zullen toveren en je laten zien hoeveel vreugde en saamhorigheid er heerste tijdens dit bijzondere evenement.”

 

1,166