Mariapfarr

Ski- en snowboardstage tweede graad

Onze leerlingen van het derde en vierde jaar verblijven in het Oostenrijkse Mariapfarr, voor een weekje ski- en snowboardplezier.

Regelmatig krijgen wij een reeks foto’s toegestuurd. Zo kunnen de thuisblijvers toch wat meegenieten van de belevenissen in Oostenrijk.

Groepsfoto (verplaats cursor over de afbeelding voor detailweergave)

Vrijdag 12 april

En ja hoor … ook op de laatste dag van ons verblijf werden er nog tientallen foto’s genomen!

 

Donderdag 11 april

Na de wekdienst van meneer Van Loon en mevrouw Buelens schoven we allemaal aan tafel aan. Ook vandaag kregen we een uitgebreid ontbijtbuffet voorgeschoteld. De bus vertrok weer stipt om 9 uur richting Obertaurn.
Ook nu was er een verse laag sneeuw bijgevallen, waardoor de pistes aangenamer waren om te skiën of te snowboarden. Na een vermoeiende maar sportieve dag kwamen we terug aan in onze jeugdherberg. Ook hier is het donderdag veggie-dag en konden we smullen van een schitterende vegetarische schotel.

Om 20.15 uur stipt begon discobar Zanzibar zijn plaatjes te draaien. We genoten van de fantastische muziek in de discotheek van de jeugdherberg. Spijtig genoeg moesten we om 22.45 uur stoppen om te gaan slapen, want morgen staat de laatste skidag op de planning.

 

Woensdag 10 april

Zoals steeds, begonnen we de dag met een stevig ontbijt. We konden weer kiezen uit een zeer uitgebreid buffet met verschillende soorten vlees, kazen, confituur, ontbijtgranen, vers fruitsla, fruitsap, … Chauffeur Jan zat stipt om 9 uur achter het stuur, om ons veilig naar de skipiste te brengen.

De piste was bedekt met een verse laag sneeuw. Dus het kon niet op voor onze skiërs en snowboarders. Na een hele dag sporten, konden we gezellig tafelen. De keukenploeg zorgde voor een uitgebreide gril van kippenboutjes en ribbetjes met potatoes.

De avondactiviteit werd door enkele jongens in elkaar gestoken. Zes ploegen streden voor de eerste plaats. De ploeg van de begeleiders en monitoren haalde het met een grote voorsprong op de andere ploegen. Gelukkig deelden ze de prijs met alle deelnemers.

 

Dinsdag 9 april

Onze gebeden werden aanhoord. We kregen vandaag een zonnige dag op de pistes tussen Sankt Michael en Grosseck. We hebben met volle teugen genoten van de blauwe hemel en de stralende zon. De prijs voor pechvogel van de dag gaat naar onze skimonitor Jelle. Voor de ogen van zijn skigroep maakte hij een spectaculaire duik op de piste en kwam mooi op zijn gezicht terecht.

Wanneer de kookploeg vanavond binnenkwam met de hoofdschotel, klonk er spontaan een luid applaus in de refter. Er stonden namelijk schnitzels met frietjes op het menu.

De avondactiviteit was een waar succes, zoals je kan zien aan de mooie foto’s. Tijdens de laddercompetitie werd er hevig gestreden voor de eerste plaats. Hierna kropen we allemaal moe, maar voldaan, op tijd ons bed in.

 

Maandag 8 april

De dag begon bewolkt en … bleef bewolkt. Het heeft wel iets MISTerieus, skiën en snowboarden met een beperkt zicht. We blijven toch wel hopen op een streepje zon voor de volgende dagen. Om 16 uur verzamelden we terug aan de bus. De eerste spierpijntjes en vermoeidheid steken de kop op, maar we laten ons niet kennen. Tijdens het avondeten werd monitor Jelle in de bloemetjes gezet. Luidkeels werd er gezongen voor zijn verjaardag. Spijtig genoeg konden we niet genieten van een taart (de glutenallergie van Jelle speelde hierbij een belangrijke rol).
Na het avondeten kon iedereen kiezen welk gezelschapsspel hij of zij kon spelen. Meedoen was in ieder geval belangrijker dan winnen…

 

Zondag 7 april

Deze ochtend werden de leerlingen om 7.30 uur gewekt. Om 8 uur zat iedereen aangekleed aan tafel te ontbijten. Om stipt 9 uur vertrokken we met de bus richting Obertaurn, waar de zon al van de partij was!
Onze fotograaf is niet tot bij de skiërs geraakt en heeft zich dan bezig gehouden met de snowboarders.
Tijdens de middag kwamen alle groepen samen aan de bus om de lekkere zelfgemaakte lunchpakketjes op te eten. Na de middag was de sneeuwkwaliteit iets minder, maar dat kon de pret niet bederven. Toen we terug in ons jeugdhotel waren, konden de leerlingen douchen, rusten of gaan sporten. Om 18 uur zat iedereen aan tafel.
Na het avondeten konden de leerlingen kiezen welke film ze wilden bekijken. De meerderheid koos voor de laatste film van Jurassic World.
Enkele leerlingen kozen ervoor om hun batterijtjes op te laden en op tijd in hun bed te kruipen.

 

Zaterdag 6 april

Omstreeks 9.30 uur kwam de bus aan in Mariapharr. Nadat we de bus hadden uitgeladen, vertrokken we direct om het ski- en snowboardmateriaal te gaan passen. Tegen de middag waren we terug, waar we door Birgitta en haar team werden getrakteerd op lekkere goulash.
Aangezien onze chauffeur zijn rusttijden moet respecteren, vertrokken we na het eten met de postbus naar Fanningberg, waar we met onze monitoren Fleur, Koen, Jelle en Timothy de eerste pistes konden verkennen. Met de laatste postbus reden we terug naar onze jeugdherberg, Carinth.
Na het avondeten begonnen we aan het kennismakingsspel, in elkaar gestoken door Sien, Zomer, Lauren, Lien en Lucca. De leerlingen werd in drie groepen verdeeld. De groepen kregen verschillende opdrachten zoals: een liefdesverklaring schrijven voor meneer Van Loon, zoveel mogelijk brillen dragen, zoveel mogelijk kledingstukken dragen, … De begeleiders maakten zich vooral zorgen dat er heel wat “verloren” voorwerpen zouden achterblijven. Gelukkig werd de zaal goed opgeruimd en kwamen (hopelijk) alle kledingstukken terug bij de juiste eigenaars…

 

1,805