Mechelen Noord

Binnenkijken bij drie ondernemingen, 5 Economie

Dit schooljaar vielen de vakuitstappen van de vijfdejaars op dinsdag 12 maart. Traditioneel staat er voor de economieleerlingen van 5b (Economie – Moderne talen) en 5c (Economie – Wiskunde) een kennismakingsdag met het industrieterrein Mechelen-Noord op het programma.

Eerst stond er een zoektocht in het industrieterrein op het programma. Zo ontdekken de leerlingen de veelheid van en verscheidenheid aan ondernemingen.
Na deze opwarmingsoefening gingen we naar een eerste onderneming: Option Media, waar we leerden wat dit postproductiebedrijf allemaal doet om van video en audio een onvergetelijke ervaring te maken. Tv-programma’s, series, bedrijfsfilms, podcasts… worden er tot in de puntjes afgewerkt met o.a. verbeterde klank, ondertiteling, beeldoptimalisatie, dubbing…
Na een kort middagpauze werden we verwacht bij Tailormate. Deze interieur- en standenbouwer biedt haar klanten een totaaloplossing: van ontwerp naar schrijnwerkerij, metaalbouw en print om zo tot uiterst knappe commerciële ruimtes en verkoopstands voor beurzen die niet enkel in België, maar ook in onze buurlanden erg gewaardeerd worden. Na een presentatie werden we doorheen de productiehallen meegenomen om te zien hoe deze onderneming de dromen van haar klanten realiseert.
Aansluitend gingen we naar Entiris. Dit maatwerkbedijf werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De introductie door verantwoordelijk en de rondleiding op de werkvloer maken duidelijk dat het ompakken van producten een arbeidsintensieve activiteit is. Economische en sociale doelstellingen gaan in deze onderneming hand in hand.
Eens binnenkijken bij deze drie ondernemingen en zien dat er in de hele industriezone nog vele andere kleinere en grotere ondernemingen zijn, leert ons dat er heel wat ondernemerschap in Mechelen is.

326