Mevrouw Schueremans gaat met pensioen

Merci et au revoir!

Maar liefst 40 jaar heeft mevrouw Schueremans Franse les gegeven in onze school. Later gaf ze ook nog Spaans. Scheppers was haar eerste en dus enige school. Ze heeft er gewerkt onder vier verschillende directeurs en maakte meerdere onderwijshervormingen mee. Verder was mevrouw Schueremans getuige van de verandering van jongensschool naar gemengde school, de afschaffing van het internaat en de vervanging van het middenblok door nieuwbouw. Mevrouw Schueremans stond graag voor de klas en voelde zich thuis in Scheppers, net als haar zonen Sam en Jens, allebei oud-leerlingen van onze school.

Mevrouw Schueremans trakteerde haar collega’s vandaag op een lekker stuk taart en de directie offreerde er een drankje bij. Wij zullen ons ‘Sonja’ herinneren als een gedreven leerkracht en een toffe collega. Zij organiseerde de allereerste tweedaagse naar Parijs voor de leerlingen van het derde jaar en is dat vele jaren blijven doen. Het concept van deze excursie is tot op vandaag nauwelijks veranderd.

Officieel gaat mevrouw Schueremans op 1 januari met pensioen. Ze zal dus de examens en de klassenraden nog netjes afwerken om daarna van de kerstvakantie naadloos over te gaan naar haar pensioen. Of ze zich zal vervelen? Helemaal niet. Mevrouw Schueremans heeft veel hobby’s, waaronder reizen. Bovendien wordt ze eerstdaags voor de eerste keer oma. Wij willen haar hartelijk bedanken voor alles wat ze voor onze school gedaan heeft en wensen haar nog vele mooie jaren toe!

 

1,990