Mevrouw Van den Heule gaat met pensioen

Leerlingen en collega’s wuiven wiskundeleerkracht feestelijk uit

Vandaag, 12.20 uur in blok A aan de Melaan. De schoolbel gaat en dat betekent voor de leerlingen het einde van de laatste les van dit schooljaar. Maar voor mevrouw Van den Heule was het haar laatste les ooit. En dat lieten de leerlingen en enkele collega’s – waaronder ook oud-leerlingen van haar – niet onopgemerkt voorbijgaan.

Erna Van den Heule is leerkracht wiskunde. Eerst gaf ze les in het Lorette Instituut in Mechelen. Maar in 1984 kwam ze naar Scheppers. We kennen Erna als een gedreven leerkracht, met een groot hart voor leerlingen en collega’s en altijd op zoek om nieuwe dingen uit te proberen.

Mevrouw Van den Heule gaf niet alleen wiskunde in de tweede en derde graad. Ze engageerde zich ook voor o.a. de Londenreis, de werkgroep schoolpastoraal, de wetenschapsdag, de zelfstudieweek en de Klapdag. Als vakbondsafgevaardigde verdedigde ze jarenlang de belangen van het schoolpersoneel.

Hoewel mevrouw Van den Heule vandaag haar laatste les gaf, is ze nog niet echt weg. Officieel blijft ze nog werkzaam in onze school tot 31 augustus. Dus de leerlingen hoeven zich alvast geen zorgen te maken: de examens worden zeker verbeterd. 🙂

Dank je wel Erna, voor al die jaren bij ons. We hebben veel van jou geleerd. Maar we weten je wel te vinden als we nog eens een parabool willen naaien of een dodecaëder willen vouwen. Dus vast en zeker tot ziens!

 

2,513