Mini’s opgestart

Pura Vida en JeansCycle

Dit schooljaar kozen 11 laatstejaars voor het semestervak “minionderneming”.  Deze ondernemerservaring telt ook als hun eindwerk.  Na eerst kennis gemaakt te hebben met het project, werden er twee miniondernemingen opgericht: JeansCycle en Pura Vida.

Pura Vida gaat op zoek naar biologische bad- en wellnessproducten, zoals zepen, scrubs, badbruisballen…  Ze hebben een ruim assortiment dat regelmatig vernieuwd wordt. Pura Vida is gemakkelijk terug te vinden op Facebook en Instagram.
JeansCycle verzamelt oude  jeans om deze dan een nieuw leven te geven als leuk tasje.  Ieder zakje is uniek!  Ga zeker eens een kijkje nemen op hun Facebookpagina of Instagrampagina.
Na een eerste succesvolle verkoop op het Herfstfestijn organiseerden beide mini’s hun eerste algemene aandeelhoudersvergadering, waarop ze de aanwezige aandeelhouders wegwijs gemaakt hebben in hun plannen.
JeansCycle nam deel aan de Mechelse MiniMarktDag.  De geïnteresseerden vonden snel hun weg naar hun verkoopstandje.  De jury was ook overtuigd van hun concept en commerciële aanpak.  Ze werden beloond met een mooie derde plaats!
Aangezien het semestervak “minionderneming” half januari stopt, zal wie nog iets wil kopen bij een van onze min’s, snel moeten zijn!
.

590