Onze miniondernemingen

Cuerpo y Alma, Eco-Straws en Peau Claire

Dit schooljaar kozen 18 laatstejaars voor het semestervak “minionderneming”.  Deze ondernemerservaring telt ook als hun eindwerk.  Na eerst kennis gemaakt te hebben met het project, werden er drie miniondernemingen opgericht: Cuerpo y Alma, Eco-Straws en Peau Claire.

Cuerpo y Alma heeft een assortiment van biologische bad- en wellnessproducten, zoals zepen, handgels, badbruisballen…  Cuerpo y Alma is gemakkelijk terug te vinden op Instagram.

Eco-Straws koppelt het plezier van met een rietje drinken aan ecologisch bewustzijn.  In hun zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven voor wegwerprietjes uit kunststof kwamen ze op herbruikbare metalen rietjes en op biologisch afbreekbare plantaardige wegwerprietjes. Op hun Instagrampagina kan je Eco-Straws volgen.

Ook Peau Claire heeft de aandacht voor mens en milieu naar voren geschoven als belangrijkste invalshoek voor hun onderneming.  Biologische, vegan en “cruelty free” gezichtsmaskers, scrubs, lippenbalsem… vormen samen een mooi assortiment.  Peau Claire is actief op Instagram.

Na een eerste succesvolle verkoop op het Herfstfestijn organiseerden de mini’s hun eerste algemene aandeelhoudersvergadering, waarop ze de aanwezige aandeelhouders wegwijs gemaakt hebben in hun plannen.

Ze namen alle drie deel aan de Mechelse MiniMarktDag.  De geïnteresseerden vonden snel hun weg naar hun verkoopstandje. Cuerpo y Alma slaagde erin de beste indruk na te laten op de andere deelnemende miniondernemingen.  Ze wonnen dan ook de “Mini @ mini”-prijs!

Cuerpo y Alma met Tim Pieteraerens, oud-miniondernemer en één van de vele juryleden de dag.

 

Aangezien het semestervak “minionderneming” half januari stopt, zal wie nog iets wil kopen bij een van onze min’s, snel moeten zijn!

 

Zie ook artikel in hln.be

 

575