Oud-leerling Frederik Buelens te gast bij koningspaar

Jonge verpleegkundigen uitgenodigd op Koninklijk Paleis

De koning en koningin nodigen op regelmatige basis talentvolle jongeren uit die zich inzetten voor de samenleving. Gisteren organiseerden ze een diner voor jonge verpleegkundigen en zorgkundigen, waaronder Frederik Buelens, die in 2007 bij ons afstudeerde in de richting Latijn – Moderne Talen.

Frederik Buelens, 29 jaar en enthousiaste verpleger in ziekenhuis Imelda in Bonheiden, werd hartelijk uitgenodigd om op dinsdag 6 maart samen met een 30-tal andere verpleegkundigen en zorgkundigen uit het hele land te dineren in het Kasteel van Laken. Samen met de vorsten wisselden ze van gedachten over hun keuze voor de zorgsector, het traject dat ze tot nu toe volgden en hun belangrijkste uitdagingen.

“Ik dacht eerst dat het niet echt was, totdat ik de mail en brief had ontvangen. Dat was wel een speciaal gevoel, wat een eer om uitgenodigd te worden door het vorstenpaar en ons ziekenhuis te kunnen vertegenwoordigen!”

Eenmaal aangekomen in het Kasteel van Laken, werden de gasten ingelicht over de tafelverdeling. Frederik mocht tot zijn eigen verbazing plaatsnemen aan de tafel van Koning Filip. Die stelde hem allerlei vragen over zijn motivatie en traject van zijn carrière. Tijdens de receptie kwam Koningin Mathilde bij iedereen langs om een persoonlijke babbel te doen, ze was bijzonder geïnteresseerd in haar gasten. “Het was een heel speciale en toffe avond, iets wat ik niet vlug zal vergeten”, aldus Frederik.

“Als je iets wilt betekenen voor de samenleving en graag voor mensen zorgt, is de opleiding verpleegkunde de juiste keuze.”

Frederik liep in 2012 stage in het Imelda-ziekenhuis op de dienst heelkunde, nog tijdens zijn stage kreeg hij het aanbod om er na afloop van zijn studies te komen werken. Een aanbod waar hij enthousiast op inging. Hij werkt nu op de dienst abdominale heelkunde en zijn takenpakket bestaat voor een groot deel uit wondzorg- en stomazorgconsultaties. Daarnaast staat er hem vanaf april een nieuwe functie te wachten: adjunct-hoofdverpleegkundige op de eigen dienst.

Na zijn studies Latijn – Moderne talen in onze school, begon Frederik aan de opleiding kinesitherapie. Na een half jaar besloot hij dat die opleiding niets voor hem was. Hij ging op zoek naar een andere opleiding, waarin omgaan met en zorgen voor mensen centraal staat. Hij schakelde over naar de opleiding verpleegkunde. Zijn interesse voor heelkunde werd opgewekt tijdens zijn stage in het Imelda-ziekenhuis op de dienst heelkunde 4. Die dienst sprak hem aan, omdat hij de patiënten kan opvolgen van moment van opname, totdat ze het ziekenhuis mogen verlaten. Persoonlijke zorg op maat leveren aan zijn patiënten en door kleine dingen het verschil maken, daar haalt hij zijn voldoening uit. Ook het technische aspect op de dienst interesseert hem en de variatie in de job: elke patiënt is anders.

Bron: Website Imelda Ziekenhuis Bonheiden, 7 maart 2018

 

413