Oud-leerling Katrien Terryn

Tweede vrouwelijke paardenvisser in Oostduinkerke

Oud-leerling Katrien Terryn (28) studeerde bij ons af in 2011, in de richting Moderne talen – Wetenschappen. Enkele jaren later had ze haar bachelordiploma Financiën en Verzekeringswezen op zak. Maar Katrien koos voor haar passie, de paarden. Vorig jaar behaalde Katrien in Oostduinkerke haar diploma van paardenvisser, na een opleiding van twee jaar. Een uniek verhaal, dat zelfs door de Franse tv-zender TF1 werd opgepikt.

Bronnen: hln.be, tij-dingen.be en tf1.fr

Katrien Terryn is nog maar 28 en mag zich de tweede vrouwelijke paardenvisser in Oostduinkerke noemen. Ze studeerde af in Financiën en Verzekeringswezen en volgde daarna de tweejarige opleiding tot erkend garnaalvisser te paard bij Dominique Vandendriessche, die ook haar partner is. Beroepshalve is ze dag in dag uit bezig met trekpaarden. Ze is aan de slag bij Paardenhoeve Het trekpaard in Oostduinkerke.

Katrien behaalde al meerdere titels en prijzen. Eerder dit jaar werd ze nog uitgeroepen tot de Krak 2020 van Koksijde. En vorige week konden we een reportage over Katrien bekijken, in het tv-journaal op de Franse zender TF1.

 

2,199