Oud-leerling Lennard Hens

Unieke koffiebar en coworkingspace in centrum van Mechelen

Oud-leerling Lennard Hens studeerde bij ons af in 2015, in de richting Economie – Moderne talen. Binnenkort opent hij met zijn zus Nena een koffiebar en coworkingspace in het centrum van Mechelen.

Op 23 mei opent Coffice de deuren op de IJzerenleen. “Het wordt een totaalconcept dat uniek is in de stad”, klinkt het.

Mechelaar Lennard Hens (23) droomde van een eigen zaak. Toen hij in februari 2018 over de IJzerenleen wandelde en opmerkte dat het pand van het voormalige café Bridge leegstond, betekende het de start van een groot familieproject. Na een grondige renovatie is Coffice klaar om op 23 mei officieel te openen.

“Het was al snel duidelijk dat we beneden een koffiebar wilden beginnen”, zegt Hens. “Mijn zus is opgeleid als barista en heeft ervaring in koffiebars in Mechelen en Antwerpen, waaronder bij Maurice van Veronique Leysen. Zij neemt de dagelijkse leiding op zich. We willen wel meer zijn dan de standaard koffiebar. Het wordt meer een lounge die geopend is tot 20u. We hebben ook een bier- en wijnkaart en in de zomer zijn er cocktails. Je kan bij ons ook terecht voor ontbijt of lunch.”

Boven de koffiebar wordt er werk gemaakt van een ondernemersruimte. Die is makkelijk te bereiken via de Schaalstraat. “Over de koffiebar waren de knopen vrij snel doorgehakt, maar daarna ben ik beginnen nadenken over wat we met de rest van het pand konden doen. Een plek waar zelfstandigen en ondernemers kunnen samenkomen, leek me de ideale combinatie. Het zorgt voor een totaalconcept.”

“Op de eerste verdieping komt er een coworkingspace”, zegt Hens. “Dat is erg in trek. Daarnaast hebben we ook kantoorruimtes voor één of twee personen en ateliers die plaats bieden aan tien mensen. Er is ook de mogelijkheid om te douchen en we hebben zelfs een geïsoleerde telefooncel. Voorts zijn er vergaderzalen en tot slot is er een ruime evenementenzaal op de zolder.”

Coffice wordt een familiebedrijf. “De dagelijkse leiding is in handen van mij en mijn zus”, klinkt het. “Maar als 23-jarige zo’n zaak alleen uit de grond stampen is niet mogelijk. Daarom ben ik blij met de steun van mijn ouders en broer, die net afgestudeerd is als dokter en dus niet meteen achter onze bar te vinden zal zijn. Zij zijn stille vennoten.”

Het worden goedgevulde dagen voor Hens. “Ik ben voetballer bij Rupel Boom. We trainen vier keer per week en in het weekend is er match. Daarnaast studeer ik ook nog kmo-management. Het wordt dus erg druk, maar het zijn allemaal dingen die ik graag doe, dus ik zal het wel volhouden.”.

www.cofficemechelen.be

Bron: www.gva.be (svds)

783