Oud-leerling Lore Verberck

Binnenkort te zien in musicalproductie The Battle of Boat

Oud-leerling Lore Verberck studeerde bij ons af in 2020, in de richting Humane wetenschappen. Wekenlang al repeteert ze voor de nieuwste musicalproductie van ‘T SPOTLICHT. Het stuk heet The Batlle of Boat en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lore Verberck is inmiddels 20 jaar en zit in haar tweede bachelor Criminologische Wetenschappen, aan de Vrije Universiteit Brussel. Tussen het studeren en repeteren door, hadden we met Lore een kort interview.

Hoe ben je in die musical terechtgekomen?

“Toen ik in het zesde jaar zat op het Scheppersinstituut te Mechelen kreeg ik de mogelijkheid om auditie te doen voor de musical The Battle of Boat. Zonder te twijfelen, nam ik deel aan deze auditie. En enkele weken later kreeg ik te horen dat ik deel zou uitmaken van de cast.”

Waarover gaat het stuk?

“The Battle of Boat gaat over een groep dorpskinderen te Engeland in het jaar 1916, met andere woorden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Rondom hen zien de kinderen familieleden vertrekken naar de oorlog en blijven zij met hun moeders alleen achter. Ook zij willen hun steentje bijdragen aan deze grote oorlog, maar dat is niet zo evident als kind. Ze ondernemen een hele hoop acties en krijgen enkele malen een tegenslag te verwerken, maar opgeven doen ze niet.”

Welke rol speel jij?

“Ikzelf neem de rol van Sybil Lane op mij. Sybil is een stil maar moedig meisje dat niet snel voor zichzelf zal opkomen, maar steeds paraat staat voor haar vrienden. Haar grote liefde is William, de iets oudere jongen die erin slaagt om naar de oorlog te gaan. Zijzelf blijft achter met haar vrienden en doet er alles aan om haar William te gaan helpen aan het front.”

Heb je veel gemeen met je personage?

“Ikzelf ben een zeer energieke en levendige persoon. Sybil daarentegen is een stil en timide meisje, wat soms wel eens zoeken is om haar goed te vertolken. Dit zie ik dan weer als een leuke uitdaging.”

Wat was tot nog toe het leukste moment in de aanloop naar de opvoering?

“Het leukste moment, tot nu toe, vond ik persoonlijk de persvoorstelling die we enkele weken geleden hebben opgevoerd. Hierbij stonden we als cast voor de eerste keer op een podium met
publiek. Dit heeft ons allemaal heel veel moed gegeven en vooral zin om dit avontuur te delen en het verhaal te vertellen aan nog zoveel meer mensen.”

Zijn de repetities gemakkelijk te combineren met je studies?

“De repetities vinden plaats in Brugge, wat niet steeds evident is om te combineren met mijn studies en vrije tijd. Wekelijks moet ik zo’n 100 km heen en 100 km terug om er te geraken.
Gelukkig heb ik nu een jaar mijn rijbewijs, wat het toch wat gemakkelijker maakt. Onze generale repetitieweek vindt plaats tussen 18 en 22 april. In die week heb ikzelf ook enkele examens op
school, wat niet altijd evident is. Maar ook dat zal wel op zijn pootjes terecht komen.”

Waarom moeten de mensen komen kijken?

“Waarom moeten de mensen komen kijken? Een vraag die ik heel moeilijk vind om te beantwoorden. Mocht ik niet meedoen, zou ik elke voorstelling in de zaal zitten, dat staat vast. De musical vertelt een ongekend verhaal dat enorm veel emoties kent. Als publiek raak je betrokken bij de strijdlust van de jongeren en het gemis dat ze ervaren. Anderzijds ga je ook enkele keren zeer goed kunnen lachen, maar daar zal ook een traan bij komen kijken. Kortom, deze musical vertelt zo’n mooi en aangrijpend verhaal, dat je hem gezien moet hebben.”

Waar wordt de musical opgevoerd en hoe kunnen de mensen tickets bestellen?

“De musical wordt opgevoerd in theater Scala, Dendermondsesteenweg 163 in Gent.

Tickets kan je bestellen via deze link op de website roodfluweel.be.

Je zou ons er als cast enorm blij mee maken mochten we je in de zaal zien zitten!”

Heb je nog andere plannen of dromen m.b.t. zingen of acteren?

“Momenteel heb ik nog geen zicht op wat ik na deze musical wil doen. Waarschijnlijk ga ik deelnemen aan andere audities om zo nieuwe avonturen te kunnen beleven. Wat ik wel weet, is dat musical en entertainment, hobby’s zijn die ik altijd zal blijven doen.”

Bedankt voor het gesprek en veel succes met je musical!

“Graag gedaan en dank je wel.”

1,240