Oud-leerling Nick Diddens

Van turnzaal naar traiteurzaak

Oud-leerling Nick Diddens studeerde bij ons af in 2008, in de richting Wetenschappen – Wiskunde. Daarna ging hij Lichamelijke opvoeding studeren. Sommige oud-leerlingen kennen hem misschien nog van de skivakantie in Stanzach, waar Nick meeging als skimonitor. Omdat hij als leerkracht L.O. vanwege de coronamaatregelen minder werk heeft, opende hij onlangs een eigen traiteurzaak.

Nick Diddens is inmiddels 30 jaar en heeft van zijn passie deels zijn beroep gemaakt en serveert nu wekelijks gerechten. Nick kookt al jaren met plezier voor zijn vrouw, ouders en vrienden. Het was zijn droom om zijn passie te vertalen in een eigen zaak. “Ik heb lang getwijfeld, maar de lockdown is ideaal om ermee te starten.”

Niet alleen is er meer vraag naar afhaalmaaltijden, hij heeft ook tijd. Als leraar L.O. in Campus Zandpoort van het Busleyden Atheneum mag hij omwille van de coronamaatregelen geen les geven. “Mijn vrouw steunt mij enorm en maakt de dessertjes.”

Experimenteren

Nick is dus geen kok, maar hij erfde de passie voor koken van zijn moeder – die wel lessen volgde – en experimenteert ook heel graag met technieken en structuren. Zo maakte hij al van pastinaakschillen een poeder om over gerechten te strooien en verwerkte hij de stam van broccoli tot een pesto.

“Soms lukt het, soms niet”, lacht hij. Zijn klanten kunnen op beide oren slapen, want wat hij hen serveert, is degelijk uitgetest. “Ik serveer enkel waar ik trots op ben.”

Kleine oplage

Elke week biedt hij dan ook maar een paar gerechten aan in kleine oplage. “Zo kan ik de kwaliteit zo hoog mogelijk houden en voldoende aandacht geven aan de details. Te vaak gaat er wat van de smaak verloren als er te grote hoeveelheden gemaakt worden.”

De gerechten kunnen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag bij Nick thuis opgehaald worden. Koud, al kan het desgewenst ook warm.

Zelf gekweekte groenten

De ingrediënten komen op termijn zoveel mogelijk van lokale producenten, zelfs uit de eigen tuin. “Zelf gekweekte groenten zoals tomaten, courgettes en pompoenen zal ik op een eigen manier verwerken in verrassende gerechten.”

Het aanbod is divers, met zowel vlees-, vis- als veganistische gerechten. Ze worden met zo weinig mogelijk vetstof bereid. Grootste specialiteit is huisbereide pasta.

Wij wensen Nick heel veel succes en we komen zeker eens langs om te proeven van zijn zelfgemaakte pasta.

Meer info: traiteurwarande.be

Bronnen: HLN, 12-01-2021 en GVA 19-01-2021

1,361