Oud-leerlinge Branka werkt met hoogbegaafden in Frankrijk

Met passie en toewijding mede-oprichtster van projectschool in Nantes

Branka Boskov studeerde bij ons af in de richting Latijn – Moderne Talen in juni 2010. Ze ging meteen naar de hogeschool om er haar droom waar te maken: onderwijzeres worden.

Tijdens haar hogere studies liep ze niet enkel veel stage, maar ze kon ook haar laatste semester studeren aan de universiteit van de Spaanse stad Valencia. Ginds leert ze haar partner kennen met wie ze nu samenwoont in de Franse stad Nantes.

Omdat het met haar Vlaams diploma niet gemakkelijk is om er werk te vinden, studeert ze er eerst nog wat bij en vindt er enkele tijdelijke jobs. Door haar veelvuldige contacten in de plaatselijke onderwijswereld ontdekt ze de projectschool Arborescences. Hier wordt onderwijs gegeven aan hoogbegaafde kinderen van 5 tot 10 jaar die verloren lopen in het gewone Franse onderwijssysteem. Samen met de initiatiefneemster richt Branka midden 2015 een Arborescences-vestiging op in Nantes. Eerst met één klasje en vanaf het tweede schooljaar komt er al een nieuw klasje bij.

De nieuwsredactie van de grootste Franse televisiezender tf1 volgde het hele schooljaar 2016-2017 het reilen en zeilen in deze school. Op zaterdagnamiddag 18 november werd de documentaire in de druk bekeken reeks Grands Reportages uitgezonden. We kunnen er volgen hoe Branka met veel passie en toewijding werkt in haar projectschool.

 

De volledige uitzending kan je bekijken op de website van tf1.

 

637