Oud-leerlingen Katrien en Lieselotte Viaene

Zussen openen kledingwinkel in hartje Mechelen

De zussen Katrien (31) en Lieselotte Viaene (38) uit Rumst, zijn allebei oud-leerlingen. Katrien studeerde bij ons af in 2009 in de richting Latijn – Moderne talen en Lieselotte behaalde bij ons zeven jaar eerder haar diploma Latijn – Wetenschappen. Gisteren openden de zussen in hartje Mechelen in de Guldenstraat een kledingwinkel. “We zijn allebei creatievelingen. Wij wilden meer doen met onze passie voor mode”, zeggen ze. Hun zaak combineren ze allebei nog met een job in een totaal andere sector.

Gazet van Antwerpen 28 oktober 2022: Sven Van Haezendonck

De twee zussen zijn graag creatief bezig met kleding. “Mijn zus Lieselotte maakte al zelf kleding. Ik heb zelf zes jaar lang een opleiding mode gevolgd hier in Mechelen en ik ontwerp hoeden. Na een tijdje hopen we onze eigen stukken aan te bieden”, vertelt Katrien. Dat was ook de bedoeling toen ze de eerste plannen smeedden voor een eigen winkel. “Maar we kwamen tot de conclusie dat dit heel arbeidsintensief zou zijn”, zegt Lieselotte.

“Unieke stijl viel erg in de smaak”

Ze is al zestien jaar leerkracht in BimSem. “Ik geef natuurwetenschappen en Nederlands”, zegt ze. Haar zus Katrien is monteur in de televisiewereld. Hun droom belandde even in de kast. Tot Lieselotte tijdens een vakantie in het Franse Marseille twee leuke merken leerde kennen. “Banditas from Marseille en ChantalB waren in de regio nog niet te vinden”, zegt ze.

Drie dagen voor de lockdown in 2020 begonnen de zussen hun webwinkel. “Dat zorgde voor een moeilijke start, want ook onze Franse leveranciers gingen in lockdown”, vertelt Katrien. Met een gezonde portie lef sloegen de zussen zich door corona. Met succes. “De unieke stijl van beide merken viel erg in de smaak bij onze klanten. We kregen zelfs bestellingen vanuit Frankrijk zelf, maar ook vanuit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Noorwegen”, legt Lieselotte uit.

Met de opening van Sisters zijn ze helemaal klaar voor de volgende stap. “Thuis in Rumst hadden we al eens een pop-up en we merkten dat klanten het apprecieerden dat ze stukken konden passen”, zegt Lieselotte. In hun zoektocht naar een pand kwamen ze terecht in de Guldenstraat, waar een voormalige krantenwinkel grondig werd verbouwd tot een nieuw handelspand.

De keuze voor de Mechelse binnenstad lag voor hen voor de hand. “Wij hebben hier allebei op school gezeten. Als wij zelf gaan shoppen, is dat ook eerder in Mechelen dan in Antwerpen. De stad is de voorbije jaren flink opgewaardeerd en we horen van vrienden dat ze hier graag komen winkelen. Je vindt hier veel winkels op korte afstand”, vertelt Katrien.

“Jezelf graag zien, daar ligt de sleutel”

Achter hun concept zit een missie. “Jezelf graag zien, daar ligt de sleutel. Een goede outfit kan daarbij helpen. Een goed paar schoenen of een elegant truitje om mee te stralen, doet ons alleszins met extra plezier aan de dag beginnen. Dat willen we natuurlijk voor al onze sisters.”

Hun winkel bevindt zich op de benedenverdieping, maar ook met de eerste verdieping hebben ze al plannen. “Dat is voorlopig onze stock. Wij willen er een atelier openen waar we creatievelingen de kans bieden om zelf aan de slag te gaan, individueel en via workshops”, zegt Lieselotte.

Sisters in de Guldenstraat 19 is maandag open van 13 tot 18 uur, van woensdag tot en met zaterdag is de winkel geopend van 10 tot 18 uur. Dinsdag en zondag zijn de sluitingsdagen.

782