Volkaerts en Schmit met pensioen

Twee iconen nemen afscheid van leerlingen en leerkrachten

Het is aftellen geblazen voor de heren Volkaerts en Schmit. Weldra gaan ze met pensioen, na een lange loopbaan in onze school. Meneer Volkaerts en meneer Schmit, Guido en Eddy. Het zijn allebei graag geziene figuren, zowel bij leerlingen als bij leerkrachten. Bedankt!  Het gaat jullie goed!

Guido Volkaerts is geograaf van opleiding. We vermelden het hier, want het vak aardrijkskunde wordt op veel plaatsen niet meer gegeven door geografen, omdat er te weinig zijn. Guido studeerde af in 1980 en kon direct aan de slag in “den Tib”, het Technisch Instituut Borgerhout. Naast aardrijkskunde gaf hij er ook wiskunde. Sinds september 1993 werkte hij bij ons als leraar aardrijkskunde in de tweede en derde graad. We kennen meneer Volkaerts als een vakbekwame leerkracht met een speciaal gevoel voor humor, soms op het randje.

Hij zal zich niet vervelen, nu hij niet meer voor de klas zal staan. Muziek spelen, tuinieren, paarden houden, fietsen, wandelen en klussen bij zijn kinderen, zijn slechts enkele van zijn hobby’s.

 

Eddy Schmit is fotograaf van opleiding, maar koos in 1979 voor het onderwijs. Eerst werkte hij als studiemeester in TSM en sinds 1996 is hij bij ons op school. Hij heeft duizenden pasfoto’s genomen van leerlingen, voor op de studentenkaart. Als ex-volleybaltrainer leidde hij jaarlijks de competitie beachvolleybal op de sportdag van de tweede graad. Schmit was ook jarenlang de vaste begeleider van de derdejaars, tijdens hun tweedaagse en later driedaagse naar Parijs. Maar we zullen ons meneer Schmit vooral herinneren als diegene die twee keer per dag alle klassen bezocht, om de afwezigheden op te nemen. De leerlingen kenden hem maar al te goed: steeds weer dezelfde vragen en altijd met die typische humor.

Met meneer Schmit verdwijnt ook deze manier van afwezigen registreren. Vanaf volgend schooljaar zullen de leerkrachten zelf de afwezige leerlingen ingeven via hun smartphone, tablet of pc. ‘Den toer’, zal dus voor altijd ‘Den toer van Eddy’ blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1,089