Solidariteitstocht

Samen geld bijeenstappen of lopen voor het goede doel

Samen geld bijeenstappen voor het goede doel. Dat was het opzet van onze solidariteitstocht gisteren, op de laatste dag van het tweede trimester. We organiseerden een wandeling van 7 km in en rond Mechelen. De wandeling werd gesponsord door vrienden, familie en zelfs leerkrachten. De opbrengst van deze actie gaat naar onze solidariteitsprojecten. Enkele leerlingen en leerkrachten kozen er voor om de tocht te lopen in plaats van te wandelen, ondanks de sterke wind. Om de wandelaars niet letterlijk en figuurlijk voor de voeten te lopen, namen ze vaak een parallelweg, aan de overkant van het water.

De opbrengst van de solidariteistocht gaat dit jaar naar de volgende twee doelen:

Dit jaar steunen we de volgende twee projecten:

1. Het Koraalhuis te Mechelen
Het Koraalhuis is een sociaal project van de Mechelse parochies. Mensen kunnen er vrij binnen lopen met allerlei vragen. Deze vragen kunnen gaan van een brief die ze niet kunnen lezen of niet begrijpen, medicatie die te duur is, of als ze gewoon nood hebben aan een babbel of wat gezelschap. Samen met een team van vrijwilligers staat de verantwoordelijke in voor een warm onthaal met een kop koffie, een boterhammetje, maar vooral met een luisterend oor voor de gasten, jong en oud.

2. Scholen van Broeders van Scheppers in Burundi
Dit schooljaar zamelen we fondsen in voor de computerklas in de lagere (Ecofo) en middelbare school (Ecofo en Lycée). Er zullen bovendien nog verdere werken gebeuren aan de elektriciteit, o.a. de plaatsing van LED-verlichting. Maar ook de verdere uitbouw van het opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Mutwenzi vraagt nog onze aandacht. Via dit project worden tussen de 60 en 80 kinderen opgevangen en onderwezen. De leeftijd van de kinderen varieert van 3 tot 16 jaar.
Met de opbrengst van de solidariteitstocht van vorig jaar werd de kinéruimte helemaal vernieuwd met nieuwe matrassen en speelgoed. Er is echter nog een grote nood, zoals een veilig vervoermiddel om naar school te kunnen gaan en materialen zoals schoolbanken en rolstoelen.

 

489