Startviering

Op adem komen

Vrijdag 3 september 2021. Het kon weer! We startten het schooljaar met een viering in de Sint-Romboutskathedraal, met als thema: ‘op adem komen’.

Na de mooie, warme welkomstwoorden van de directie, mochten we eindelijk opnieuw het kloppend hart van Scheppers ervaren: onze leerlingen en leerkrachten. Ze zijn weer samen!
En samen werden we vanuit het Scheppingsverhaal opgeroepen om ook dit jaar goed zorg te dragen voor elkaar, om het leven mooi te maken voor elkaar, om samen te dromen van een mooie wereld.

We luisterden naar het scheppingsverhaal en droomden van wat komt. Leerlingen kregen daarbij de opdracht om op een papieren vlag hun naam en wensen of dromen te schrijven. Bij de ene ging dat al wat vlotter dan bij de andere. We staan er dan ook niet steeds bij stil. Wat zijn zoal de dromen, de wensen die leerlingen hebben voor zichzelf, voor elkaar en voor de andere?

Een greep uit de mijmeringen:

  • “dat het een jaar vol vreugde zal zijn; een jaar zonder corona en mondmasker”;
  • “goede punten en dat het schooljaar goed gaat”;
  • “een goede band met de klas”;
  • “leraren die ons begrijpen”;
  • “een leuke studentenjob”;
  • “een toffe vriendenkring”.

Met een start in 1852 door de stichter van onze scholengemeenschap, Monseigneur Victor Scheppers, was het intussen al de 169ste keer dat het begin van een schooljaar werd gevierd. Het werd een vriendschappelijke, inspirerende start, die warmte, geloof in mogelijkheden en betrokkenheid ademde.

We wensen iedereen een fijn en succesvol schooljaar!

332