Startviering

Voor de 166ste keer

Vanochtend maakten we tijd om stil te staan bij de start van het schooljaar. En dat voor de 166ste keer! Dat is een hele tijd. En ‘tijd’ was ook het thema van deze gezamenlijke startviering. Wat doen wij met onze tijd? Waaraan wil ik meer tijd besteden?

We beseffen dat we de tijd krijgen om naar school te gaan, om te leren en te groeien zodat we er ook kunnen van genieten. Met aandacht voor studie, aandacht voor spel, ontspanning. Aandacht voor elkaar. Daar worden mensen groot van.

Kairostijd, niet enkel het dagelijks gejaag om alles af te krijgen maar de vertraagde tijd die als een ruime jas om je heen zit.” De tijd van het moment, het hier en nu dat voorbij vliegt en uiteen spat als een zeepbelletje. Deze tijd is erg belangrijk. Want al zijn ze er maar even, die mooie zeepbelletjes glimmen prachtig en maken het leven mooi. Ze geven je prachtige herinneringen om mee te nemen op je reis door het leven.”

Met dank aan alle leerkrachten en leerlingen die geholpen hebben. En in het bijzonder aan de klassen 1b en 2a voor hun optreden als zangkoor.

748