Startviering

Je pakje werd vandaag geleverd

Voor de 171ste keer, al sinds 1852, vierden de leerlingen en leraren van het Scheppersinstituut de start van een nieuw schooljaar. Priester Filip Hacour ging de viering voor. Het directieteam heetten leerlingen en leraren welkom. Ze deden dat met mooie, hartelijke woorden waarin de hoop op … “DING DONG” … Maar wat was dat toch ineens? Plots liep een postbode – vrolijk uitgebeeld door meneer Pauwels – de kerk binnen met een levering van drie dozen. Uiteindelijk werden er tot acht keer toe dozen geleverd in de kerk.

Beetje bij beetje werd een beeld opgebouwd, een afbeelding van onze stichter Victor Scheppers. En met elke levering werd een brief voorgelezen waarbij leerlingen en leerkrachten inzage kregen in de levensloop en vooral de roeping van onze monseigneur.

We sloten af met een kleine denkoefening rond de vraag “Hoe maken we van Scheppers een warme school?” Vervolgens werden enkele voorstellen en ideeën voorgelezen.

Ook dit jaar werden we weer stil en kregen we een warm gevoel bij het aanschouwen van deze grote groep jongeren met hun ‘begeleiders’, leraren, die aandachtig de viering volgden en samen het nieuwe schooljaar verwelkomden.

Aan iedereen een fantastisch schooljaar 2023-2024 gewenst!

591