Wafelverkoop

Ten voordele van de projecten van de Broeders van Scheppers. Groot succes!

Een jaarlijks weerkerende activiteit op Scheppers is de wandeltocht voor de paasvakantie. Onze leerlingen zoeken sponsors en het ingezamelde geld wordt aan een solidariteitsactie gegeven. Toen kwam Corona roet in het eten gooien en we zochten en vonden een alternatief in een wafeltjesverkoop.

Het solidariteits-/vastenproject waar we onze schouders onder zetten, was dit jaar een bouwproject van onze Scheppersbroeders in Burundi.

De verkoop en verdeling gebeurden efficiënt en vlot en op vrijdag 28 mei mocht meneer Rumbaut onze zes best verkopende en dus winnende leerlingen in de bloemetjes zetten. Stien (1aLaSt), Gijs (1cLaSt), Lander (2bLa), Omar (2bLa), Ilias (4dWeB), Matteo (5dWeWi) kregen elk een Mechelenbon overhandigd. Proficiat!

Klas 1c was de winnende klas en kreeg een klasmaaltijd aangeboden. Bravo! (3 foto’s etentje)

Maar vooral ook .. een ferme DANK JE WEL aan álle verkopende leerlingen én aan alle kopende ouders, kennissen, buren en sympathisanten!
Door de inzet van onze leerlingen van zowel lagere school als secundaire school én de bereidwillige deelname van sympathisanten kunnen we de totaalsom van 6000 euro overhandigen aan de broeders van Scheppers voor het project in Burundi.

 

De Broeders van Scheppers zijn al meer dan 70 jaar actief in Burundi. Burundi is een van de armste landen ter wereld. We weten dat onderwijs een belangrijke schakel vormt om uit de armoede te ontsnappen. De Broeders van Scheppers bouwden in Burundi al verschillende scholen, een internaat en een instelling voor kinderen met een beperking.

Met onze solidariteitsactie willen we de bouw steunen van een nieuwe basisschool en middelbare school voor 1200 Burundese kinderen.

Er wordt hard gewerkt om de school in Kuwinterekwa klaar te krijgen tegen september 2021.

 

 

396