Oud-leerling Ward Kerremans

Speelt flik in de Eén-reeks ‘Black-out’

Ward Kerremans studeerde bij ons af in 2006. Tijdens zijn schoolloopbaan in Scheppers was hij al te zien op het scherm in ‘webcameraden’, het toenmalig jeugdblok van vt4. Later speelde hij de rol van Elvis in de telenovelle LouisLouise, daarna ging hij studeren aan de toneelschool in Maastricht.

Een comeback in Vlaanderen vindt hij wat té klinken. Want hij “deed maar wat” in ‘LouisLouise’ als radiotechnicus Elvis. “Acteerlessen had ik niet gevolgd, op wat voordracht na. Ik nam dat niet zo serieus.” Toch moet hij indruk hebben gemaakt. Want na de telenovelle, die van 2008 tot 2009 op VTM liep, volgden er nog aanbiedingen. De doorbraak lonkte. Alleen: Ward nam een andere richting. “Na de opnames van ‘LouisLouise’ ben ik auditie gaan doen aan de toneelschool in Maastricht. Vanaf 2010 heb ik er vier jaar gestudeerd. Het was gemakkelijker om nadien daar te beginnen werken.”

Ben je in Nederland doorgebroken?

“Drie tot vier jaar heb ik er gewerkt, afgewisseld met theater in Vlaanderen. Ik kreeg een grote rol als slechterik in seizoen 5 van de reeks ‘Penoza’. Er volgden nog rollen. Maar het aanbod in films en series was beperkter omdat mijn Hollands accent niet zo ambitieus was. (lachje) Dan word je vooral gecast als ze eens ‘een Belg’ zoeken. Mijn Nederlandse vrienden en collega’s zeiden: ‘Wat doe jij hier nog? Ga eens terug naar België. De kwaliteit ligt daar hoger.’ Ik heb drie jaar geleden een Belgisch management gezocht. Mijn eerste twee castings waren voor ‘Black-out’ en ‘Phil Frisco’ (misdaaddrama van VTM dat te zien zal zijn op Streamz, red.). Die twee rollen krijgen gaf vertrouwen. En toen volgde de film ‘The Racer’. So far, so good.”

In ‘The Racer’ ben je samen met Matteo Simoni te zien. Jullie speelden als prille twintigers samen in ‘LouisLouise’, zijn bijna even oud. Maar hij bleef hier en werd een superster. Geen spijt dat je vertrok?

“Natuurlijk loop je het risico om een grote doorbraak mis te lopen door naar het ‘verre’ Nederland te gaan. Maar in Maastricht heb ik de tijd van mijn leven gehad. Zonder de toneelschool had ik het niveau dat Matteo haalt nooit kunnen bereiken. Ik heb er mijn ambacht geleerd, de liefde voor het vak aangescherpt.”

“Wat Matteo doet, is fantastisch. Ik kijk naar hem op. Hij heeft me ook geholpen door mij voor te stellen aan zijn contacten die hij al jaren heeft. Het heeft zelfs tot concrete samenwerkingen geleid. We hebben een vriendschap opgebouwd.”

In ‘Black-out’ zien we je elke zondagavond op Eén als inspecteur Dimi. Hoeveel deugd doet het om terug te zijn?

“Ik ben fier en heel content dat ik aan die reeks mocht meedoen. Als jong geweld iets luchtigs mogen creëren in een serieuze serie is leuk. Trouwens, Laurence Roothooft – die Leen speelt in ons politieteam – heeft ook in Maastricht gestudeerd. We zullen in het voorjaar ook samen te zien zijn in ‘Phil Frisco’. In die reeks speel ik de zoon van Lucas Van den Eynde. Grappig, ik heb al eens zijn zoon gespeeld in het theater én we hadden voor ‘Black-out’ ook enkele opnamedagen samen.”

Momenteel sta je op de set van de reeks ‘Grond’ voor VIER en Netflix. De projecten volgen elkaar in sneltempo op.

“Ik voel mij zo gezegend. Sinds 2 juli zijn we ‘Grond’ coronaproof aan het draaien. De eerste afleveringen waren met Adil & Bilall als regisseurs, alle andere met Mathieu Mortelmans. Ik speel de beste vriend van Ismael, het hoofdpersonage. Een jongen van de straat, inclusief oorbel en trainingspak. (lacht) Ik speel een blanke, Vlaamse jongen van goede komaf, maar voel me meer thuis bij het Marokkaanse gezin van Ismael. We krijgen het idee om het repatriëringsbedrijf van de familie om te bouwen, maar krijgen de wind van voren. ‘Grond’ is fantastisch, geestig en bangelijk goed geschreven. Nog tot eind januari sta ik op de set. En in april start ik met een nieuwe reeks van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst en Sofie Peeters. En als ik mag dromen? Dan kijk ik uit naar filmprojecten.”

Alle ogen op Vlaanderen nu, maar toch woon je nog in Amsterdam?

“Ik heb er intussen mijn vriendin ontmoet en we hebben een zoontje gekregen, hij is 2 jaar. We hebben het al dikwijls over de verplaatsing gehad, want pendelen is niet te doen. Als ik in België ben, verblijf ik in Mechelen, waarvan ik afkomstig ben. Maar voorlopig ben ik nog zo verliefd op Amsterdam dat ik het bij het beste van twee werelden hou: ik mag in Vlaamse producties spelen én in Amsterdam wonen.”

De ‘hottie’ die in 2010 door duizenden vrouwen tot knapste Vlaming werd verkozen in ‘Joepie’ is dus gesetteld?

“(lacht) Inderdaad, ja.”

‘Black-out’ is elke zondagavond om 20.50 uur te zien op Eén, of on demand via Streamz.

 

Bron: Het Laatste Nieuws, 05/12/2020

1,410