Oud-leerlingzussen bevallen met twee minuten verschil

Modern kerstverhaal door verschillende kranten opgepikt

Zussen Sofie (30) en Els (32) Juliens – beiden oud-leerling van onze school – zijn dinsdag allebei bevallen van een dochtertje, met amper twee minuten verschil. Baby Eline werd om 15.30 uur geboren in het Emmaüs-ziekenhuis in Mechelen, baby Astrid om 15.32 uur in het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden. Tom Bertens, de man van Sofie, is trouwens ook een oud-leerling.
De zussen waren nochtans allerminst voor hetzelfde moment uitgerekend. “Els voor 18 december, ikzelf pas voor 17 januari”, vertelt Sofie. “Maar om medische redenen werd een tijdje geleden al duidelijk dat ik vroeger ingeleid zou worden en dat ons dochtertje dan toch nog in 2016 het levenslicht zou zien.” Bij Els liep alles dan weer trager dan gepland.

Uiteindelijk werd de bevalling bij beide zussen op tweede Kerstdag in gang gezet. Die van Sofie om 19 uur, bij Els om 20 uur. “We hielden elkaar op de hoogte via sms-jes.”

En uiteindelijk kwamen de nichtjes dus met twee minuten verschil ter wereld. “Onze familieleden pendelen nu allemaal tussen de twee ziekenhuizen.”

Wij wensen beide gezinnen heel veel geluk toe!

 

Bron: Het Nieuwsblad

843