maandag 29 april
  • Briefing Parijs - 4de jaar

    Briefing over de tweedaagse in Parijs voor alle leerlingen van het vierde jaar. We starten om 12.45 uur stipt, in het Groot Auditorium.  De leerlingen van het vierde jaar kunnen deze middag de school niet verlaten.

dinsdag 30 april
  • Medisch onderzoek - 3g (d, e en f)

    Tijdens het eerste tot en met het vijfde lesuur gaan de leerlingen van 3g een voor een naar het CLB-lokaal voor een medisch onderzoek. De leerlingen uit 3d, 3e en 3f die nog niet onderzocht werden, komen vandaag ook aan de beurt.

  • Vakkenbeurs over studiekeuze - 2de jaar

    De leerlingen van het tweede jaar kunnen informatie vragen aan leerlingen van het derde en vierde jaar. Alle studierichtingen van de tweede graad zullen vertegenwoordigd zijn en er kunnen ook leerboeken en notities ingekeken worden. Van 12.40 uur tot 13.20 uur in het middenblok.

woensdag 1 mei
  • Dag van de Arbeid

    Vrije dag.

donderdag 2 mei
  • Vaccinatie HPV (2/2) - 1ste jaar

    De meisjes en jongens van het eerste jaar die ervoor ingeschreven hebben, krijgen hun tweede vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV).

  • Natuurwerk - 3aMw

    De leerlingen van 3aMw trekken in de narmiddag naar natuurreservaat Kauwendaal, om er natuurwerk te doen, in samenwerking met medewerkers van Natuurpunt. Verplaatsing met de fiets. De leerlingen verzamelen om 12.45 uur met hun fiets aan de blauwe poort en rijden in groep en onder begeleiding naar Kauwendaal. Ze stoppen het werk om 14.50 uur en fietsen onder begeleiding terug naar school. Het zevende lesuur is er gewoon les. Mee te brengen: fiets, fietsslot, werkhandschoenen, stevig schoeisel en kledij die vuil mag worden.

  • Natuurwerk - 4aMw

    De leerlingen van 4aMw trekken in de narmiddag naar natuurreservaat Kauwendaal, om er natuurwerk te doen, in samenwerking met medewerkers van Natuurpunt. Verplaatsing met de fiets. De leerlingen verzamelen om 12.45 uur in de fietsenkelder en rijden in groep en onder begeleiding naar Kauwendaal. Ze stoppen het werk om 16 uur. Daarna mogen de leerlingen rechtstreeks naar huis fietsen. Mee te brengen: fiets, fietsslot, werkhandschoenen, stevig schoeisel en kledij die vuil mag worden.

  • Natuurwerk - 5aWw

    De leerlingen van 5aWw trekken in de narmiddag naar natuurreservaat Kauwendaal, om er natuurwerk te doen, in samenwerking met medewerkers van Natuurpunt. Verplaatsing met de fiets. De leerlingen vertrekken om 14.45 uur en fietsen zelfstandig naar Kauwendaal. Ze stoppen het werk om 16 uur. Daarna mogen de leerlingen rechtstreeks naar huis fietsen. Mee te brengen: fiets, fietsslot, werkhandschoenen, stevig schoeisel en kledij die vuil mag worden.

vrijdag 3 mei
  • Medisch onderzoek - extra

    Medisch onderzoek in de voormiddag voor de leerlingen van het derde jaar die tijdens het geplande onderzoek afwezig waren of nog niet aan de beurt kwamen.

  • Lesvrije namiddag - 6de jaar

    Vandaag eindigen de lessen voor alle zesdejaars om 12.20 uur.

  • Vertrek Italië - 6de jaar

    De deelnemers van de Italiëreis verzamelen om 14.40 uur aan de voorkant van het centraal station van Mechelen. Verplaatsing met de trein naar de luchthaven in Zaventem. Daar nemen ze het vliegtuig naar Rome.

zondag 5 mei
  • Berlijn - 5de jaar

    Onze vijfdejaars trekken met hun klastitularis en/of cotitularis voor drie dagen naar Berlijn. Verplaatsing met de bus. De leerlingen verzamelen zondag om 21.30 uur  ‘s avonds op parking De Nekker, Spuibeekstraat 4 in Mechelen en worden daar woensdag terug verwacht omstreeks 23 uur.

maandag 6 mei
  • Amsterdam - 3de jaar

    Onze derdejaars trekken met hun klastitularis en/of cotitularis voor twee dagen naar Amsterdam. Verplaatsing met de bus. Vertrek op maandag om 6.45 uur ‘s ochtends op parking De Nekker, Spuibeekstraat 4 in Mechelen en worden daar dinsdag terug verwacht omstreeks 20 uur.

  • Parijs - 4de jaar

    Onze vierdejaars trekken met hun klastitularis en/of cotitularis voor twee dagen naar Parijs. Verplaatsing met de bus. De leerlingen verzamelen maandag om 5.30 uur ‘s ochtends op parking De Nekker, Spuibeekstraat 4 in Mechelen en worden daar dinsdag terug verwacht omstreeks 23 uur.

  • Brusssel - 6de jaar thuisblijvers

    Onze zesdejaars die niet deelnemen aan de Italiëreis, trekken met drie leerkrachten voor twee dagen naar Brussel. Verplaatsing met de trein. De leerlingen verzamelen op maandag om 8.45 uur voor het station van Mechelen, buiten aan de rotonde. De groep wordt daar dinsdag terug verwacht omstreeks 15.30 uur.

dinsdag 7 mei
  • Toewijzing school voor aangemelde eerstejaars 2024-2025

    Ten laatste vandaag gebeurt de communicatie over de geautomatiseerde toewijzing van een school aan kinderen die aangemeld werden via het digitaal aanmeldingsformulier. Het resultaat wordt aan de aanmelders en correspondenten meegedeeld via e-mail of per brief (indien u daarvoor koos bij de aanmelding).

woensdag 8 mei
  • Smartphonevrije woensdag

    De leerlingen die vandaag op school zijn, hebben een smartphonevrije schooldag. Dat betekent dat zij geen gebruik mogen maken van hun smartphone tussen het eerste belsignaal om 8.43 uur en het laatste belsignaal om 12.20 uur.

  • Schepperstocht

    Schepperstocht van 42 km naar Scherpenheuvel, door leerlingen en leerkrachten die zich hiervoor hebben ingeschreven. Contact: mevrouw Mostien en meneer Debusschere.
    Samenkomst en ontbijt op school om 6.15 uur. Voorziene aankomst in Scherpenheuvel omstreeks 19 uur. Een bus brengt alle deelnemers terug naar school. We sluiten daar af met een gezamenlijk avondmaal. Einde is voorzien om 21 uur.

  • Afstandsonderwijs - 2de graad

    De leerlingen van de tweede graad kunnen iets langer slapen vandaag, want ze worden niet op school verwacht. Voor hen is er vandaag afstandsonderwijs. Raadpleeg voor elk vak deze voormiddag je schoolagenda in Smartschool. Bij het lesonderwerp lees je wat er van jou verwacht wordt voor dat vak.

donderdag 9 mei
  • Hemelvaartdag

    Vrije dag.

vrijdag 10 mei
  • Vrije dag

zaterdag 11 mei
  • Terugkeer Italië - 6de jaar

    De leerlingen en hun begeleiders worden omstreeks 17.30 uur op de luchthaven in Zaventem verwacht. De leerlingen kunnen daar opgehaald worden door hun ouders of ze kunnen zelf terug naar huis met de trein of de bus.

maandag 13 mei
  • Vlaamse toetsen - 2de jaar

    Vandaag worden de Vlaamse toetsen wiskunde, dieptethema 1 en 2, afgenomen. Alle scholen in Vlaanderen nemen deel aan deze centrale toetsen, waarmee men zicht wil krijgen op de mate waarin leerlingen de vooropgestelde onderwijsdoelen bereiken. De toets wordt afgenomen in de klas, op de schoollaptop van de leerling, het vijfde, zesde en (een deel van) het zevende lesuur. Mee te brengen: volledig opgeladen laptop, balpen en geodriehoek.

dinsdag 14 mei
  • Start inschrijvingen aangemelde eerstejaars 2024-2025

    Vanaf vandaag tot maandag 10 juni om 16 uur worden de kinderen die aangemeld werden via het digitaal aanmeldingsformulier, ingeschreven in de toegewezen school. Ouders van leerlingen die onze school toegewezen kregen, worden persoonlijk uitgenodigd om hun kind eerstdaags te komen inschrijven.

  • Ambassadeur op bezoek - 6de jaar

    De ambassadeur van Nederland komt spreken voor onze zesdejaars. Dit project kadert in het vak geschiedenis en duurt één lesuur. De heer Pieter Jan Kleiweg de Zwaan spreekt het tweede lesuur voor 6c in lokaal 6c, het derde lesuur voor 6b in lokaal 6b en het vierde lesuur voor 6a en 6d in lokaal 6a. De leerlingen gaan zelf naar het lokaal bij de start van het afgesproken lesuur.

  • Diataaltoetsen - 3de jaar

    Diagnostische volgtoetsen voor taal, op de laptop, in het eigen klaslokaal. Het eerste en (een deel van) het tweede lesuur voor 3d, 3e en 3g. Het derde en (een deel van) het vierde lesuur voor 3a, 3b, 3c en 3f. Zorg voor een volledig opgeladen laptop!

  • Victory leerlingenraad

    Vergadering van de Victory leerlingenraad, een afvaardiging van leerlingen die mee willen nadenken over het beleid op school. We spreken af om 12.30 uur in het Victorylokaal (neem de trap onder de feestzaal). Breng je boterhammetjes mee. 
    Vandaag hebben we het over de pauzes tijdens eenschooldag en de middagtoelating. Zijn er voldoende pauzes? Zijn de pauzes lang genoeg? Is een plaspauze noodzakelijk? Wat is toegelaten opde kleine speelplaats en op de grote speelplaats? Hoe kunnen we het op despeelplaats aangenamer maken tijdens de lange middagpauze? Tenslotte evalueren we hetbeleid omtrent de middagtoelating. Dat is de mogelijkheid die sommigeleerlingen krijgen om de middagpauze door te brengen buiten de schoolmuren. Het besluit van de vergaderingnemen we weer mee naar de directie.

woensdag 15 mei
  • Smartphonevrije woensdag

    De leerlingen hebben een smartphonevrije schooldag. Dat betekent dat zij op school geen gebruik mogen maken van hun smartphone tussen het eerste belsignaal om 8.43 uur en het laatste belsignaal om 12.20 uur.

  • Inschrijvingen 1ste jaar op afspraak

    Inschrijvingen voor het schooljaar 2024-2025 voor kinderen die starten in het eerste jaar en die onze school toegewezen kregen via het digitaal aanmeldingssysteem. De ouders worden uitgenodigd via e-mail. Het inschrijven gebeurt op afspraak, vandaag 15 mei tussen 16 uur en 20 uur of zaterdag 18 mei tussen 9 en 13 uur.

donderdag 16 mei
  • Diataaltoetsen - 2de jaar

    Diagnostische volgtoetsen voor taal, op de laptop, in het eigen klaslokaal. Het eerste en (een deel van) het tweede lesuur voor 2b, 2c, 2f en 2g. Het derde en (een deel van) het vierde lesuur voor 2a, 2d, 2e en 2h. Zorg voor een volledig opgeladen laptop!

vrijdag 17 mei
  • Diataaltoetsen - 4de jaar

    Diagnostische volgtoetsen voor taal, op de laptop, in het eigen klaslokaal. Het eerste en (een deel van) het tweede lesuur voor 4a, 4b, 4c en 4f. Het derde en (een deel van) het vierde lesuur voor 4d en 4e. Zorg voor een volledig opgeladen laptop!

zaterdag 18 mei
  • Inschrijvingen 1ste jaar op afspraak

    Inschrijvingen voor het schooljaar 2024-2025 voor kinderen die starten in het eerste jaar en die onze school toegewezen kregen via het digitaal aanmeldingssysteem. De ouders worden uitgenodigd via e-mail. Het inschrijven gebeurt op afspraak, tussen 9 uur en 13 uur.

maandag 20 mei
  • Pinkstermaandag

    Vrije dag.

dinsdag 21 mei
  • Infoavond voor kandidaat-zijinstromers

    Leerlingen die volgend schooljaar willen starten in een tweede tot en met zesde jaar, de zogenaamde 'zijinstromers', zijn met hun ouders van harte welkom op deze infoavond, tussen 19 uur en 21 uur. Je leert er onze school kennen en kan er terecht met al je vragen.

  • Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

    Ook in onze school vieren we, met hulp van onze leerlingenraad Victory,  deze Internationale Dag van de Culturele Diversiteit. Leerlingen mogen zich vandaag kleden in hun eigen culturele klederdracht. Tijdens de middagpauze kan je op de kleine speelplaats voor 2 euro een hennatekening op je hand laten zetten of voor 1,5 euro een badge laten maken met je voornaam in het Perzisch of Chinees. En tenslotte voorziet Victory ook een fotostand. De opbrengst gaat naar Stressfactor 2025. Meer informatie over wat op deze dag wel en niet kan, vind je op onze website.

woensdag 22 mei
  • Smartphonevrije woensdag

    De leerlingen hebben een smartphonevrije schooldag. Dat betekent dat zij op school geen gebruik mogen maken van hun smartphone tussen het eerste belsignaal om 8.43 uur en het laatste belsignaal om 12.20 uur.

donderdag 23 mei
  • Ouderraad

    Van 20 tot 22 uur.

vrijdag 24 mei
  • Xanten - 2 Latijn

    In het gezellige Xanten, net over de grens, verkennen we eerst het nieuwe museum in de Grote Thermen. Daarna picknicken we op Romeinse grond. Na de middag wandelen we rond in de ommuurde Romeinse stad, de Colonia Ulpia Trajana. Als echte Romeinen lopen we even binnen in het badhuis, het gastenverblijf en het amfitheater.
    Verplaatsing met de bus. De leerlingen verzamelen om 7.25 uur op parking De Nekker. Terugkomst op dezelfde plaats omstreeks 18.30 uur. Identiteitskaart en lunchpakket mét drank meebrengen.

naar tabelweergave >>>