VEX Robotics Benelux Championship 2023

Scheppers nam deel met drie sterke teams!

Na maanden intensieve voorbereiding was er zondag eindelijk het VEX roboticakampioenschap, in Technopolis Mechelen. We namen deel met drie sterke teams. Het was een spannende dag vol emoties, hoogtes en laagtes. Hoewel onze leerlingen erg zenuwachtig waren, groeiden ze gaandeweg in hun rol en zetten ze een schitterende prestatie neer.

Met meer dan een miljoen deelnemers uit 70 landen zijn de educatieve VEX-roboticawedstrijden de grootste ter wereld. Zondag vond de Benelux-editie van deze wedstrijden plaats, in Technopolis Mechelen. De deelnemende teams konden zich daar kwalificeren om deel te nemen aan het VEX Wereldkampioenschap in Amerika.

Er waren drie disciplines.

1) Teamwork challenge waar we twee finaleplaatsen (plaats 3 en plaats 8) hadden. We moesten dus nog een laatste match rijden samen met team 4 en team 7. De eerst finalematch verliep fantastisch, alles ging perfect. Maar in de laatste seconde maakte de driver door een misverstand een cruciale fout. We werden gediskwalificeerd en kregen 0 punten. Men had dit niet meteen door, dus er was euforie alom. Daarna sloeg de sfeer om. Door de zware teleurstelling namen de emoties het even over en moesten deelnemers getroost worden.  De andere finalematch was erg goed, maar net niet goed genoeg voor een eerste plaats. Dit team eindigde daarom op de tweede plaats.

2) Bij skills (autonoom en driver) werden we tweede en derde. Dit is het individueel rijden met de eigen robot op het veld.

3) Jury interview en engineering notebook.

Ons derde team deed een heel goed interview en bouwde een robot met enkele innovatieve unieke constructies, die erg moeilijk waren om te maken. Eén tandwieloverbrenging kostte het team wel 8 uur om te bouwen. Dit viel erg in de smaak bij de jury. Daarom kreeg het team de Judges Award! Een trofee die staat voor doorzettingsvermogen, innovatief nadenken en perfecte communicatie skills (in het Engels!)

Voor onze leerlingen was het een onvergetelijke maar vooral zeer leerrijke ervaring. Het was belangrijk om snel problemen met de robot op te lossen, extra programmacodes te schrijven, veel te oefenen op het besturen en goed te overleggen met andere teams. En dat gebeurde soms in het Frans of Engels.

Proficiat aan alle deelnemers en wij kijken al vooruit naar de editie van volgend jaar!

 

Volg onze vorderingen op Instagram, Tiktok of Youtube.

Interesse om te sponsoren? Neem contact op met an.vlummens@scheppers-mechelen.be

525