Seppe en Arthur van den Boer

Provinciaal kampioen

Zondagavond was een feestje ten huize Van Den Boer op zijn plaats. Arthur Van Den Boer (3g) werd op zaterdag provinciaal kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Enkele uren later deed broer Seppe (5d) dat kunststukje over, maar dan bij de juniores. Op zondag was jongere broer Bas aan de beurt. Hij triomfeerde bij de jongste aspiranten.

Voor de familie Van Den Boer is het provinciaal kampioenschap in Boortmeerbeek een succes geworden. Arthur opende met winst bij de nieuwelingen. Bas was de sterkste bij de aspiranten. Tussendoor veroverde Seppe Van Den Boer het goud bij de juniores. Hij rekende af met Wies Nuyens.

Het provinciaal kampioenschap in Boortmeerbeek was een open wedstrijd. Seppe Van Den Boer koos daarom zelf voor de aanval. Eindwinst zou hem automatisch ook de provinciale titel opleveren. “Ik kende een heel goede kopstart. Als een van de enigen kon ik vanaf de eerste ronde over de balken springen. Dat leverde meteen enkele bonusseconden op.”

“In feite maakte ik hetzelfde scenario mee als mijn broer Arthur eerder bij de nieuwelingen. Ook hij koos voor de vroege aanval en had succes. De titel pakken was het belangrijkste. Ik wist vooraf dat de grootste concurrentie van Wies Nuyens zou komen. Door die snelle aanval is het echter nooit echt spannend geworden. De vijftien seconden voorsprong die ik kon uitbouwen, bleven intact tot de finish. Ik kon solo aankomen en dat was fijn. Met de tegenstanders hoefde ik me niet veel meer bezig te houden.”

Koksijde

Daags nadien stond Seppe Van Den Boer aan de start in Koksijde. Daar kreeg hij internationale concurrentie voorgeschoteld. “Ik had een goede start en dook als zevende het veld in. Nadien kende ik een lichte terugval en hield ik me op rond de tiende plaats. Op die positie ben ik ook blijven hangen. De concurrentie was inderdaad steviger en rijden op zand is ook niet meteen iets wat ik gewoon ben. Ik train er niet zo vaak op, maar het went wel.”

Goede ouverture

Seppe Van Den Boer blikt terug op een goede start van het seizoen. “Ik kon al vijf overwinningen binnenhalen. Het voelt ook allemaal prima aan. Ik wil de komende maanden gewoon voort progressie maken. Volgend weekend start ik in Kortrijk. Dat is een A-cross. Ik zal met het oog op de komende examens de komende weekends maar één keer aan de slag gaan. Het vervolg van mijn programma moet ik nog eens bekijken, maar na de examens wordt het alvast een drukke periode.”

Bron: HLN, 22 november 2021

831