Inzameling voor kansarme gezinnen

Sint-Vincentius: “Zo’n acties zijn zeer welkom”

Onze leerlingen hebben opnieuw voeding en verzorgingsproducten ingezameld voor kansarme gezinnen. Alles gaat naar de werking van Sint-Vincentius. De vereniging is blij met de actie, want ze krijgt steeds minder giften.

Bron: Gazet van Antwerpen, 20/12/2022

“We zijn met de inzamelacties begonnen tijdens de eerste lockdown”, zegt Lina Maes, leerkracht het Scheppersinstituut. Uit gesprekken met hulporganisaties bleek dat de nood nog altijd hoog is. Daarom is de secundaire school op de Melaan opnieuw gestart met inzamelen.

De oproep die Scheppers via haar leerkrachten lanceerde, viel niet in dovemansoren. Zo zamelde de Mechelse school opnieuw heel wat voeding en verzorgingsproducten in. Bij Sint-Vincentius zijn ze daar blij mee. “Zo kunnen we onze klanten toch nog een mooi pakketje bezorgen tijdens de feestdagen. We krijgen steeds minder giften en daarom zijn zo’n acties zeer welkom”, vertelt ondervoorzitter Marina Poortman.

“Het doet deugd dat onze leerlingen de waarde van de stichter van onze school, monseigneur Scheppers, nog in de praktijk brengen”, zegt Hamid Riffi, algemeen directeur van het Scheppersinstituut.

 

631