Mevrouw Polfliet gaat met pensioen

“Ik kan mijn leerlingen toch niet in de steek laten voor die paar weken”

Gisteren gaf mevrouw Polfliet na een loopbaan van 40 jaar, haar laatste les Latijn. Dat moment lieten de leerlingen van klas 1a en enkele collega’s niet ongemerkt voorbijgaan. Klas 1a bezorgde haar een warm afscheid met een zelfgeschreven tekst en enkele passende geschenkjes.
Officieel ging haar pensioen al in op 1 mei maar plichtsgetrouw maakte mevrouw Polfliet het schooljaar nog volledig af. “Ik kan mijn leerlingen toch niet in de steek laten voor die paar weken”, was haar redenering.

En zo kennen we mevrouw Polfliet : steeds beschikbaar voor haar leerlingen en (vak)collega’s. Na haar definitieve overstap van het Lorette Instituut naar Scheppers, hebben heel wat leerlingen (waaronder een behoorlijk aantal huidige leerkrachten) kunnen genieten van haar vakkennis en liefde voor de antieke oudheid. En of het nu ging in het vijfde jaar over de teksten van Vergilius met bijpassende muziek of in het derde jaar het bezoek aan het Jubelparkmuseum met een mooie collectie mozaïeken en Griekse vazen, alles werd telkens met de nodige kennis voorbereid en met liefde aan de leerlingen doorgegeven.

Mevrouw Polfliet trakteerde haar collega’s nog op een lekker stuk taart en de directie bood er een verfrissend drankje bij aan.

Bedankt, mevrouw Polfliet. Wij wensen u nog vele mooie jaren en reizen toe!

 

Fotoalbum: klas 1a was al weken lang in het geheim bezig met de voorbereiding van het afscheid van hun geliefde leerkracht Latijn

 

1,020