Ondernemer voor de klas

Vivian Sajet van M18

Op donderdag 7 maart kregen de leerlingen van 6aEcMt en 6bEcWi tijdens de uren Economie het bezoek van een ondernemer. Zo kwam Vivian Sajet van M18 langs.

De interessante uiteenzetting begon met de ontstaansgeschiedenis van M18. Mevrouw Sajet richtte begin deze eeuw na een carrière bij verschillende ondernemingen haar eigen bedrijf op, dat ondernemingen en organisaties die op zoek zijn naar specifieke profielen begeleidt in het vinden van de juiste kandidaten. Ruim 20 jaar later is haar onderneming uitgegroeid tot een toonaangevende speler in het HR-bereik, die in de hele Benelux actief is.
Aansluitend ging het verder over hoe het is om te werken in een dienstverlenend bedrijf als M18. Hoe M18 via een heel netwerk en aandachtig luisteren naar de noden en de wensen van de klanten en de kandidaten op zoek gaat naar de juiste match, kwam vervolgens aan bod. Aangezien ze vaak mensen zoeken met sterke leiderschapscapaciteiten werd hier ook even op gefocust. Dit verhaal sluit mooi aan bij de leerstof die de leerlingen bestuderen in het deel over hoe ondernemingen door goed personeelsbeleid sterker voor de dag kunnen komen.
Tenslotte had Vivian Sajet ook nog wat tips voor de leerlingen die nu volop bezig zijn met hun studiekeuze naar het hoger onderwijs.
Een vragenronde en het overhandigen van een geschenkje sloten deze boeiende sessie Vlajo Ondernemers voor de Klas af. Een heel stuk leerstof Bedrijfseconomie is nu voor de leerlingen veel concreter geworden.

325