Oud-leerling Lennard Hens

Zaakvoerder van koffiebar Coffice en profvoetballer

Oud-leerling Lennard Hens (28) studeerde bij ons af in 2015, in de richting Economie – Moderne talen. Lennard verdeelt zijn tijd tussen profvoetballer zijn en zijn koffiebar op de IJzerenleen in Mechelen. “En ik word binnenkort ook papa. Er komen dus heel veel dromen uit”, zegt hij.

Vijf jaar geleden speelde Lennard Hens voor Rupel Boom in de eerste amateurafdeling van het Belgisch voetbal en droomde hij nog van een eigen koffiebar. Nu draait Coffice op volle toeren, heeft hij een eigen restaurant in Spanje én beukte hij de deur naar de Jupiler Pro League open. Met een 0-3-overwinning verzekerden de club en kapitein Hens zich afgelopen weekend van de tweede plek en rechtstreekse promotie.

“Het is ongelooflijk wat ik allemaal meemaak”, zegt de voetballer en horecaondernemer. “Vijf jaar geleden waren we volop aan het renoveren. Samen met mijn zus droomde ik van een eigen koffiebar in Mechelen, onze thuisstad. We hoopten toen een of twee mensen aan te kunnen nemen. Maar intussen hebben we een team van dertig mensen, waarvan er tien vast in dienst zijn. Voor de keuken hebben we zelfs drie volwaardige chefs.”

Dat is nodig, want de koffiebar op de IJzerenleen zit altijd vol. “Of het nu regent of de zon schijnt en ongeacht welke dag of welk tijdstip, er zit altijd volk”, zegt Hens. “In het weekend is het zelfs vaak aanschuiven. Dat verbaast me nog steeds. Met Coffice houden we het midden tussen een echte koffiebar en een bistro of brunchzaak. Dat spreekt duidelijk aan. Want niet alleen de koffies, maar ook onze cocktails, wijnen en bieren doen het goed.”

Mailen op de trein

Daarnaast biedt Coffice ruimtes aan voor coworking, vergaderingen en kleinschalige evenementen. “Daar kruipt voor mij het meeste tijd in”, zegt Hens. “Ik ben continu bezig met contacten leggen, offertes opstellen en mails beantwoorden. Ik ga tegenwoordig zelfs met de trein naar de club in plaats van met de wagen. Zo kan ik onderweg al wat mails verwerken en kan ik mijn dagen nog beter vullen met de dingen die ik graag doe.”

“Ik ga tegenwoordig met de trein naar de club in plaats van met de wagen. Zo kan ik onderweg al wat mails verwerken, contacten leggen en offertes opstellen”

Lennard Hens

Aanvoerder Dender en zaakvoerder

“Want ik ben nog iedere dag in Coffice, al is het maar voor een uurtje”, zegt de twintiger. “Zelfs op matchdagen probeer ik aanwezig te zijn. Voorts kan ik rekenen op een fantastisch team. Door de jaren heen zijn zij een geoliede machine geworden. Het is hier vaak enorm druk, maar toch staan zij hier iedere dag opnieuw met dezelfde drive. Dat maakt van Coffice zo’n succes en zorgt ervoor dat ik me ook kan focussen op het voetbal.”

Niet verwacht

Want naast zijn bezigheden als zaakvoerder, is Hens dus ook kapitein bij FCV Dender. “Als ik niet in de zaak ben, dan ben ik op de club”, stelt de voormalige speler van Racing Mechelen en Rupel Boom. “Ik kwam bij Dender terecht toen ze in de eerste amateurafdeling speelden. Dat is het derde niveau. Twee jaar geleden promoveerden we naar tweede klasse en nu mogen we zelfs naar eerste. Dat had niemand verwacht. We wilden eigenlijk gewoon het behoud veiligstellen.”

Hens is een vaste waarde in het elftal van trainer Timmy Simons. Hij speelde dit seizoen 26 wedstrijden. Telkens startte hij in de basis. Hij scoorde ook vier keer. “Ik heb nog een jaar contract en een optie voor een extra jaar”, zegt hij. “Ik maak dus zeker mee de overstap naar eerste klasse. In de hoogste afdeling kunnen spelen is een kinderdroom die uitkomt. Alle opofferingen die ik de voorbije jaren heb gemaakt, worden nu beloond.”

“Alle opofferingen die ik de voorbije jaren heb gemaakt, worden nu beloond. Ik was altijd diegene die tegen zijn vrienden moest zeggen dat hij niet meeging naar een feestje, vroeg ging slapen of gezond wilde eten”

Lennard Hens

Aanvoerder Dender en zaakvoerder

Klaar voor eerste

“Want ik was altijd diegene die tegen zijn vrienden moest zeggen dat hij niet meeging naar een feestje, vroeg ging slapen of gezond wilde eten”, zegt hij. “Dat dat nu goedgemaakt wordt met de promotie, is fantastisch. Dender heeft een van de kleinste budgetten in het hele profvoetbal, maar toch willen we volgend seizoen zo goed mogelijk meedraaien. Ik had als kapitein een goed gesprek met de clubleiding. We zijn klaar om de stap naar eerste klasse te maken.”

www.cofficemechelen.be

Bron: www.gva.be (svds)

286