Meneer Schmit is met pensioen

We zullen je moppen en grapjes heel erg missen!

Eric Schmit gaf donderdag zijn laatste les. Vanwege de coronamaatregelen was een groot afscheidsfeest niet mogelijk. Maar dat belette enkele collega’s – waaronder ook oud-leerlingen – niet om even langs te gaan in de klas en Eric te bedanken voor zijn jarenlange inzet en toewijding.

“Ik zal nog wel eens binnenkomen”, sprak Eric zijn leerlingen toe, “en ik zal jullie resultaten verder opvolgen om te zien of iedereen zijn best blijft doen!”. Meneer Schmit komt al nagenoeg heel zijn leven elke dag naar Scheppers. Hij gaf Frans, Engels en geschiedenis in de eerste en tweede graad. Maar Eric liep hier ook school als leerling: eerst in de basisschool en later in het middelbaar.

Leerkrachten, leerlingen en oud-leerlingen kennen meneer Schmit als een zeer toegewijde en zorgzame  leraar, waarop je steeds kan rekenen. Hij stak mee zijn schouders onder grote projecten als de Krak-Cross, het grootoudersfeest, Lala Live, de excursie naar Parijs, de skivakanties en nog veel meer. Leerlingen die tijdens een uitstap of op skivakantie wat uitgeput geraakten, konden bij Eric altijd terecht voor wat druivensuiker.

En in de tijd dat nog nooit iemand van een smartphone gehoord had, was meneer Schmit onze vaste cameraman. Op zowat alle activiteiten kon je hem spotten met een videocamera op zijn schouder. Hij monteerde daarna alle opnames naadloos aan elkaar en ook nu nog heeft Eric thuis tientallen VHS-cassettes, samen goed voor een honderdtal uren film over onze school.

Dank je wel Eric, voor je inzet, je zorg voor leerlingen en collega’s, je moppen en grappen, voor alle fijne momenten!

Weet dat je altijd welkom bent. “Ik zal nog wel eens binnenkomen”, zei je. We houden je aan je woord!

 

Twintig minuten voor het belsignaal, licht meneer Schmit zijn leerlingen in.

 

De laatste les kreeg meneer Schmit bezoek van enkele collega’s.

 

Enkele beelden uit het fotoarchief van onze school.

2,605