Obertauern

Ski- en snowboardstage tweede jaar en tweede graad

Onze leerlingen van het tweede, derde en vierde jaar verblijven in het Oostenrijkse Obertauern en Mariapfarr, voor een weekje ski- en snowboardplezier.

Regelmatig krijgen wij een reeks foto’s toegestuurd. Zo kunnen de thuisblijvers toch wat meegenieten van de belevenissen in Oostenrijk.

Donderdag 6 april

We laten de foto’s voor zich spreken.

 

Woensdag 5 april

 

Dinsdag 4 april

De leerlingen werden deze ochtend gewaarschuwd voor een extreem koude dag met ijzige wind. Alle monitoren en skigroepen werden dus gebriefd om zich te voorzien van een rugzak met lunchpakket zodat we konden middageten in een ski-bar. De hele dag buiten blijven, zou zelfs voor ervaren bergsporters een uitdaging zijn. De leerlingen hadden zich dan ook flink ingeduffeld om deze daguitstap te trotseren. Gelukkig bleken de weervoorspellingen niet helemaal te kloppen. Tegen het middaguur maakten de wolken plaats voor de eerste echte heerlijke zonnestralen over het skigebied. Met temperaturen tot -9°C is het wel behoorlijk koud gebleven. De enorme hoeveelheid sneeuw is dan ook van goede kwaliteit gebleven tot het sluitingsuur van de liften!  Ondertussen blijven de leerlingen vorderingen maken in hun ski- of snowboardvaardigheden. Door de koude temperaturen zullen we ook morgen kunnen genieten van uiterst zeldzame sneeuwkwaliteit voor deze tijd van het jaar.

 

Maandag 3 april

 

Zondag 2 april

De 122 deelnemers werden vandaag verdeeld over 13 groepen: 10 skigroepen en 3 snowboardgroepen. De eerste skidag was meteen een stevige. Het heeft de hele dag niet opgehouden met sneeuwen! Hierdoor lagen de pistes er prachtig bij, met een dikke, verse, krakende sneeuwlaag. Helaas was de zichtbaarheid niet optimaal. Er waren dan ook de onvermijdelijke valpartijen, maar erger dan een blauwe plek is het gelukkig niet geworden. Deze eerste skidag leverde ons veel informatie op over mogelijke transfers tussen de verschillende groepen. Sommige leerlingen zullen vanaf morgen een niveau hoger of lager skiën, zodat we voor iedereen de beste leerkansen kunnen creëren.

 

Zaterdag 1 april

De leerlingen zijn na een lange busrit rond 11 uur toegekomen in Mariapfarr en Obertauern. Het belangrijkste dat vandaag op de agenda stond, was de deelnemers voorzien van hun ski- en snowboardmateriaal. Nadat de bagage werd afgezet in het hotel reden de bussen enkele kilometers terug, richting ski-verhuur. Voor de leerlingen die verblijven in hotel Alpincenter in Obertauern, was dit slechts 3 minuten wandelen naar een splinternieuwe ski-verhuurdienst, op de parking van het skigebied. Het materiaal werd voorzien van stickertjes, zodat dit niet door elkaar kan geraken. Nadien kregen de leerlingen hun kamer en konden ze de nodige rust nemen en acclimatiseren.

 

2,970